Създаване на правила за " Миниконкурси за разказвачи"

Анкета

Коя точка от правилника искате да промените?

Периодичност.
Участници
Обявяване на текущата задачата
Публикуване
Гласуване
Победител
Награда
С  админ
Други предложения
Правилата да останат без промяна.

Автор Тема: Създаване на правила за " Миниконкурси за разказвачи"  (Прочетена 5780 пъти)

iren5

• Форумен лъв
  • Публикации: 252
Моля, след като гласувате за промяна на някоя от точките, да напишете коментар, какво предлагате. Темата ще е отворена за мнения, предложения и гласуване до 20,10
« Последна редакция: 05 Октомври 2016, 17:40 от iren5 »

perperikon

• Форумен лъв
  • Публикации: 623
Така формулирана,  анкетата предполага участие в нея само на неодобряващите  правилата. Т. е.  нежелаещите правилата да се променят нямат право на глас?
Един IP адрес - един глас за произведение!

iren5

• Форумен лъв
Ах,ах,ах... :D :D :D То се видяло, че единственото което ще правя е да си посипвам главата с пепел.  Ако искате и с катран ме залейте и овъргаляйте в пера. Не го мислих така, но приемам, че си напълно прав. Всъщност единствено някак по подредени да са предложенията ако изобщо има такива ми беше идеята. И понеже съм блондинка хич не ми дойде на акъла, че може за има точка - Без промяна на правилата.
Приемам порицанието пред строя и веднага поправям грешката. ОК?
Да, и ако някой има предложение да се добави още някоя точка казвайте. Ще добавям ако трябва.

« Последна редакция: 04 Октомври 2016, 23:09 от iren5 »

perperikon

• Форумен лъв
Моля за извинение!   Прочетох само заглавието. Него имах предвид. Сега виждам,  че има бутон за запазване на старите правила. Пропуснал съм го.  Съжалявам!  Може би ако беше най-отгоре?...  :)

Clara

• Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 15
И така, моята идея е  да могат да гласуват не само участниците в текущият кръг на конкурса, а всеки, който е участвал през годината. Или може би и всички читатели, които имат желание. Моята гледна точка е, че ми се е случвало много да харесам даден разказ, но да не мога да дам гласа си за него, защото не съм писала в текущият кръг.

Дори и правилата да останат непроменени, ще продължа да участвам винаги, когато имам време и вдъхновение :)

TytoALBA

• Закоравял потребител
  • Публикации: 33
  • “(@,@)” ¯\_(ツ)_/¯♫ღ.*•°
...Моята гледна точка е, че ми се е случвало много да харесам даден разказ, но да не мога да дам гласа си за него, защото не съм писала в текущият кръг.

Именно поради тази причина и на мен ми се е случвало същото, затова съм твърдо зад така предложената идея – браво, Clara! – по-добре не бих могла и да го кажа.  :salute:
     Към останалите останалите правила засега нямам никакви претенции – те добре си работят и такива.
« Последна редакция: 05 Октомври 2016, 12:52 от TytoALBA »

iren5

• Форумен лъв
Моля, само за да може по-лесно да се разберат гледните точки, като брой хора, всеки и да гласува, за това, което предлага. :) Между 20-25,10, аз ще имам грижата да обобщя това, което се е получило тук, но на база анкетата. Всеки, който гласува в нея, вижда и получените резултати. А след 25 - вече сте вие на ход. Аз само се опитвам да ви помогна да се "преброите" :)
Такаааа, за съжаление май в анкетата не може да се изберат две опции  :(   Добре, ще го мисля. За сега моля само всеки гласува за някоя опция , да пише тук че е гласувал и да изреди тук за кои други опции желае да гласува.
Искаше ми се да е по-лесно и прегледно, но явно не може.
Clara и TytoALBA, моля уточнете - всички читатели или всеки, който е участвал в конкурса поне веднъж. :)
« Последна редакция: 05 Октомври 2016, 13:30 от iren5 »

TytoALBA

• Закоравял потребител
  • Публикации: 33
  • “(@,@)” ¯\_(ツ)_/¯♫ღ.*•°
     Аз съм за ‘всички читатели’ (участвали, участващи и неучасващи), тъй като ние пишем не само за нас, сиреч ‘ентусиастите’, дето сме се изложили на показ, а основно за всички... така че защо и Нейно величество – Масовата Публика – щом се кефи, да не гласува за нас?!.. Защо само тия дето са “в кюпа” да могат да гласуват (общо взето на принципа “аз на тебе – ти на мене”   :thumbup:). Ако всички могат да гласуват, самата идея за Миниконкурса ще има накаква по-смислена обществена насоченост и значимост... Не знам, поне аз така мисля... :dontknow:

Clara

• Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 15
И аз съм за всички читатели, щом трябва да избера.

esenna

• Форумен лъв
  • Публикации: 264
  • откровена до болка
Ето и моите предложения за промяна на някои от правилата, излагам ги по точки:
1. Периодичност - всеки месец. С уговорката, ако до въпросното число на месеца не са събрани минимум 5 ( пет) разказа, темата остава автоматично за втори месец.
2.Участници - без промяна
3.Обявяване на тема - да се обявява "тема", а не сюжет, но това не е промяна, в хода на конкурса се наложи "темата"
4.Публикуване - без промяна! Това е единствената точка, с която съм най-съгласна:) А  и дължината - до 3 страници на шрифт 12, Times New Roman , е много добра!
5. Гласуване  - да гласуват всички желаещи! Който не е писал разказ гласът му да се брои за 1 ( един), който е писал разказ - за 2 ( два). Това гласуване да става  на определените за това дати! Така ще могат да гласуват всички четящи, пишещи, и съм убедена, че ще пропишат повече хора! При равен брой на гласовете  - остава старото правило!
6.Победител - без промяна.
7.Награда - без промяна.
8. Админ - с цел разрастване на миниконкурса  и неговото популяризиране, а и ръководене трябва да има АДМИН на миниконкурс за разказвачи. Той ще съблюдава за спазването на всички правила ( напр. дължина на разказите), сроковете за гласуване, той ще преброява гласовете и обявява победителя. Мисля,че тази длъжност е наложителна!
9. Ново предложение - два пъти годишно  ( ако започне ноември 2016 до ноември 2017) конкурса да бъде за кратка проза - 1200 знака с интервалите:)

esenna

• Форумен лъв
  • Публикации: 264
  • откровена до болка
Сега пък нова табличка...
Защо не може да се гласува на няколко точки за промяна? Опитах - не става! Написах за всяка точка поотделно, моля съответно да се сложи по 1 глас в таблицата за тия точки. Ирен 5, кой каза ти да правиш "преброяване на дивите зайци"?

iren5

• Форумен лъв
Сега пък нова табличка...
Защо не може да се гласува на няколко точки за промяна? Опитах - не става! Написах за всяка точка поотделно, моля съответно да се сложи по 1 глас в таблицата за тия точки. Ирен 5, кой каза ти да правиш "преброяване на дивите зайци"?
Отговарям отзад напред
1. Кой ми каза? - никой. Сама реших. Ясно е , че съм черната овца, нека съм до край, още малко
2.Защо не може да се гласува на няколко точки за промяна?- Защото сайта се оказа, че не дава такава възможност, но аз не знаех. Малко по-нагоре съм обяснила точно това и сега като не съм го преценила ще смятам. Вие с мен също. Така че в таблицата най-отгоре няма как, но в тази дето ще ви пренасяв периодично най-отдолу ще бъде отбелязано всчко. ОК?

perperikon

• Форумен лъв

9. Ново предложение - два пъти годишно  ( ако започне ноември 2016 до ноември 2017) конкурса да бъде за кратка проза - 1200 знака с интервалите:)

"Още докато го бранеше от кучетата, Петър Моканина разбра, че тоя непознат селянин не се е отбил при него току-тъй, а го гони някаква беда. Затуй той се и ядоса на кучетата, нахока ги и пак погледна селянина; по червения елек се познаваше, че е от торлаците, откъм Делиормана. Висок, едър човек беше; но че е сиромах и като че ли сиромах се е родил - и това си личеше: ризата му беше само кръпки, едро и неумело шити, поясът му оръфан, потурите - също. Беше бос. Инак, да го гледаш - човек планина, но Моканина набързо го претегли в ума си и реши, че е от ония меки, отпуснати хора, за които се казва, че и на мравята път струват.
Селянинът поздрави, измънка нещо като "как сте, добре ли сте", но явно беше, че мисли за друго и друга грижа има в очите му. И като погледна някъде напред и посочи с ръка, той попита не е ли на тая страна селото Манджилари и колко път трябва да има дотам. Моканина му разправи и едвам сега забеляза, че на шосето беше се спряла една каруца с един кон. Тая каруца селянинът беше оставил, за да дойде при него. Вътре седеше жена, мушнала ръце в пазвите си, превита; ръченикът й не беше забраден, а с отпуснати настрани краища, за да й е леко. Че беше горещо - горещо беше, но Моканина знаеше, че когато жените отпуснат тъй ръченика си, мъчи ги не толкоз жегата, колкото нещо друго. Отзад в каруцата, завита донякъде с черга, сложила глава на черни селски възглавници, лежеше друга жена, по-малка, навярно момиче. Тя гледаше настрана и лицето й не се виждаше..."

Това са около 1300-1400 знака заедно с интервалите. А още никъде не се споменава болест, лястовица и пр.

Разказ с 1200 знака си е направо нещо като "Война и мир" между романите. Абсурд! Толкова дълги разкази си е направо убийство, все е едно маратонско бягане два пъти на ден! И то еб@си цели два пъти в годината! По 6-7 знака на ден! Леле, направо ще се изпотим от толкова къртовски труд!!! Аз дезертирам, да не съм някакъв Балзак да пиша по два романа на нощ, че да смогна на такова темпо!!!
Веднага мога да отправя контрапредложение - конкурс веднъж на три години и не повече от 50 думи. Ами така де, хората разказват цели романи с 10 думи, що трябва ние да разточителстваме!

Сега сериозно... Очевидно някои хора не искат конкурсите да продължат да съществуват и ще направят всичко възможно това да се случи...

P.S. Всъщност те вече го правят...

:banghead: :banghead: :banghead:
« Последна редакция: 05 Октомври 2016, 16:41 от perperikon »

iren5

• Форумен лъв
Това ще го актуализирам и ще го публикувам след като има нови предложения, за да не се търси много назад кой какво  е  гласувал и предложил. В самата анкета ще можем само да разберем, колко гласа има за промяна и колко - без промяна.
До тук

1.Промяна на периодичност - 1 глас /предложение за допълване - ако до въпросното число на месеца не са събрани минимум 5 ( пет) разказа, темата остава автоматично за втори месец./
2.Промяна регламент за участие - 0 гласа.
3.Промяна регламент за обявяване на текущата задачата - 1 глас/тема , а не сюжет/
4.Промяна регламент за публикуване в текущия кръг - 0 гласа
5.Промяна регламент за гласуване - 3 гласа = 2/право на гласуване да имат всички желаещи /+ 1 /гласуване с различна тежест/
6.Промяна регламент за обявяване на победител - 0 гласа.
7.Награда ? - 0 гласа
8.С  админ /моля, който е за това да има Админ, нека сподели според него какви ще са задълженията му/ - 1 глас
9 Други предложения -
- два пъти годишно  ( ако започне ноември 2016 до ноември 2017) конкурса да бъде за кратка проза - 1200 знака с интервалите:)
10.Правилата да останат без промяна. - 2 гласа гласа
« Последна редакция: 05 Октомври 2016, 17:01 от iren5 »

iren5

• Форумен лъв
Моля всеки, въпреки че не може да отбележи всички промени, които желае, да гласува поне за една. Така поне в проценти ще може да се разделят колко желаят промяна и колко- не.

: ??:??