Библиотека България и Надежда Тошкова в "Голи очи"

Автор Тема: Библиотека България и Надежда Тошкова в "Голи очи"  (Прочетена 569 пъти)

nadia.nanito

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
Уважаеми приятели,
с удоволствие Ви каня да присъствате на представянето на дебютната ми стихосбирка „Голи очи“ от издателство Библиотека България.
 На 8-ми декември в ProjectCafé няма да празнуваме студентския празник, а поезията с книгата "Голи очи", която е в състояние да докосне всичките ви сетива едновременно.
8-ми декември, 19 часа, бул. "Мария Луиза" 58, София
Очаквам ви!

Думи за книгата от замесените в нейната поява:

Когато съблечеш очите си, в тях остава само истината за всичко преживяно. Гола. Оставила на показ раните си и следите от щастие. Съблякла мълчанието, за да нарисува голотата си с думи. Думи, с които правиш любов. За да родиш поезия. Чиста, безкомпромисна, зряла, красива и искрена.
Голи са очите на Надежда Тошкова в тази книга. С тях тя търси вашето последно доверие, разказвайки себе си без остатък, защото „Любовта е жажда за истина.” И остава, написана в очите ни завинаги.
„Поезията е поща без отговор.” Но вие вече сте получили писмото. Съблечете очите си!

Ива Спиридонова, редактор

Лъжата е причина за разстояния между двама, а от тишината след нея боли. Рамките, в които се наместваме, често раждат страхове от тях и за тях. Свободата е посока и избор пред изправен срещу нас кръстопът. Място, от което може да продължи търсенето на поне една прегръдка. Поне една! Също и причина да напуснем самотата и да пренаредим спомена за нея. Прегръдката не е отчаяние, а е обещание. Тя може да притъпи огорченията, да ни покаже, че лъжата съществува само тогава, когато не сме могли да я видим в зародиш. Само тогава, когато и ние сме забравили как да прегърнем. Пътят към доверието е труден, не всяка целувка е истинска, не всяка истина се обича. Но любовта е винаги истина и ако вярваме в нея, то тя не би могла да си отиде, защото живее в зениците на голи очи.

Симеон Аспарухов, редактор

 

: ??:??