„Анонимни“ произведения

Анкета

Какво смятате за предложеното нововъведение?

Много полезно, много хубаво - надявам се да се осъществи!
Интересно е. Навярно ще донесе хубави ползи - няма лошо да се опита.
Ползите и вредите ще са несъществени: може да се пробва като експеримент.
По-скоро ще навреди, отколкото да помогне на авторите и читателите.
Ужасно предложение! Ще предизвика редица проблеми...

Автор Тема: „Анонимни“ произведения  (Прочетена 1381 пъти)

palenka

  • Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 11
Re: „Анонимни“ произведения
« Отговор #45 -: 27 септември 2019, 09:48 »
как няма да е играчка, шефе, като примерно аз ще кача нещо, а вече ще съм ти звъннала или писала на ЛС, че съм качила? И ти, като мой приятел примерно, ще гласуваш за мене!
Другото: тука има хора с утвърдени имена, с книги, песни, фотоизложби и т.н. зад гърба си, моите уважения към тях - точно те ли да го играят "анонимни"?
И ще трябва и нови профили ли да се правят?
Игрички...
Освен това ако "нов автор" дава някакви бонуси, дали по-старите потребители няма да започнат да си правят нови профили?
И как ще се доказват дали са нови автори или нови профили?
Кому е нужно?
« Последна редакция: 27 септември 2019, 12:41 от palenka »

Burns

  • Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 11
Re: „Анонимни“ произведения
« Отговор #46 -: 27 септември 2019, 23:14 »
Като "упражнение" може би наистина е безсмислено, затова едва ли ще стане, но не е идеята празното експериментиране, а точно разнообразието.
Напълно разбирам всички коментирали, и това че има много хора, които искат да коментират публикуващите чрез публикациите им, директно вадейки паралел между лирически и автори... Виждал съм как някои коментари се обръщат на псевдо-психоанализа, което е смехотворно...
А моделът на фейсбук - да получаваш повече от същото, по никакъв начин не ти дава достъп до нищо ново.
За чисто технически ми е ясно, че вероятно няма да си заслужава такава огромна реконструкция.
Тук просто обсъждахме идеята.
Да, някои имат стил, дето не се променя никога и е разпознаваем, но има и случаи на автори, които пишат в много стилове... не виждам стойност в жълтото търсене на личностни характеристики. Не знам кой с кого тук конспирира непрестанно на лични, та беше даден този пример. Този пример е напълно несъстоятелен, при положение че това поведение би могло да се прилага независимо дали има или няма анонимност.
Даването на внимание на конкретни и само едни и същи автори, е личен избор, но за съжаление в него няма избор. Има мекото на хляба. Пътя на най-малкото съпротивление. Защо това е порочна практика... ако имаш любима група, например, и те разочароват, това не значи че трябва насляпо да ги подкрепяш... гласуваш с интереса, доверието, вкуса и вниманието си. Ако в някакъв момент то се окаже незаслужено, ще продължаваш да гласуваш само щото го правят и другите ли? Какво като разбереш кой е авторът? Какво ти гарантира че ще знаеш мислите му и защо е написал нещо си?
Това ли е най-ценното?! Нездравия интерес към личността на автора?! Стига да е написал нещо поддържащо линията на предишните му, пѝши го "лайк"?
Ще помоля "Шефа" да даде за пример един сайт, дето публикува анонимни произведения, за да не сме голословни и стрелящи насляпо.
Очаквах сериозна дискусия с добри аргументи. Засега от опонентите на идеята, само Admin е предоставил стабилен и обоснован такъв. Затова изходът е ясен и го приемам. Странното е в базираните на несигурност и догадки предубеждения за общочовешките предпочитания и поведения, които нямат цел подобряване на каквото и да било от гледна точка на публикациите и възприятията към тях. Страх ни е от фалшви профили ли? По-добре да ни е страх от фалшиви публикации и свързани с тях поведения! Да си кажем нещата честно: ако трябва да дам сила на опонентите на идеята, ще формулирам тяхното виждане по по-ясен начин: "опасение от липса на прозрачност". И други улеснения мога да предложа в защитата на виждането им... ще бъде по-добре от " 'ма аз искам само X и Y да лайквам".

 

: ??:??