Дискусия: оценки и обратна връзка

Автор Тема: Дискусия: оценки и обратна връзка  (Прочетена 4458 пъти)

iren5

• Форумен лъв
  • Публикации: 256
Re: Дискусия: оценки и обратна връзка
« Отговор #75 -: 23 Октомври 2021, 21:57 »
Знам,че мога да видя в профила. Но както казах, нито имам време, нито желание да чета всичко. Камо ли пък да се ровичкам из всички профили, които до този момент не са ми направили впечатление. Особенно пък ако и произведението не ме е впечатлило. Но ако някой желае може да го прави.

iren5

• Форумен лъв
« Отговор #76 -: 24 Октомври 2021, 15:01 »
Аз намирам рубриката "избор на редактора" за смислена. И съм убенена, че редакторите имат критерии по които избират тези творби. Това, че редакторите вероятно са леко консервативни в тези свои избори донякъде е добре. Но пък ще е интересно това, което предлагаш за избор на публиката.
Колкото до това колко и за какво трябва да отделям време тук... От 11 години съм тук и съм преценила, колко, за какво и за кого трябва да отделям време.

iren5

• Форумен лъв
« Отговор #77 -: 24 Октомври 2021, 17:17 »
Ив, като начало на идеите си може да съживиш тази тема.

https://otkrovenia.com/bg/art-forum/index.php?topic=2607.0

"Но предложението е - тук се публикуват творчески НЕ-Домислици - или коментари - недомислени ... Не е необходимо да посочваме автор, нито пък да даваме линкове към творбите...
Но защо пък не да про-коментираме собствените си простотии ...%

maistora

• Публикуващ редактор
  • Луд форумджия
  • Публикации: 100
« Отговор #78 -: 24 Октомври 2021, 19:11 »
Дъвкаме пак едно и също. Админисрацията упражнява надзор по отношение на оценките и коментарите. За сега са анонимни. Може след време да не са или да няма оценки. Следи дали идват от тролове, дубирани профили, специализирани в даването на ниски оценки, профили за подкрепа единствено на конкурсни творби или недобросъвестни потребители. Преценява добросъвестността, според аргументите на оценителя, ако въобще има такива. В един сайт от доста време оценките са обвързани с коментар. Всички оценки. Без изключение. Но системата приема за коментар дори и един препинателен знак. Например ! И? Какво изразява той? Въхищение, възмущение, похвала, изненада, гняв? Не се знае. Какви аргумени съдържа?. Когато има диаметрално противоположни мнения, не е лошо този различен от масовката оценител да сподели какво толкова ужасно е видял в творбата, което убягва на целия сайт. В това число на редактора, който я е публикувал и на автора. Ако няма оценки ще отпадне нуждата да се надзирават. Ако са видими почти ще отпадне. За мен е най-добре да отпаднат и за предпочитане да са видими, ако останат. Идеята да са анонимни беше, за да са по-обективни, но в някои случаи май става обратното. Да видим дали сега ще зачестят кометарите, които не съдържат думи.
Лъвове, маниаци, форумджии и новаци. Но обръщам внимание на това. Някога имаше стикери ,,Внимание, млад шофьор", даже се шегувахме :,,Внимание, колата е без шофьор!, :D  После даваха по-малко точки на новите шофьори. В някаква степен може и да е дискриминативно. А може и да не е. В казармата всеки почва от редник. Някои стават генерали, други си остават редници.  В полицията - полицай, старши полицай, главен полицай... В образованието - учител, ст. учител, гл. уител. И къде ли не - специалит, експерт, съответно старши и главен. Тук всяко следващо ниво се постига с активност, не със стаж в сайта. Така че има резон в това разграничаване. То е етикет за степента на активност. В електронните игри също има нива. Там нивото касае накакви постижения и умения.
« Последна редакция: 24 Октомври 2021, 19:15 от maistora »

maistora

• Публикуващ редактор
  • Луд форумджия
« Отговор #79 -: 24 Октомври 2021, 23:31 »
Напротив, застаряващият Бах си е генерал, защото е заслужил званието си със солидното творчество зад гърба си, а малолетният Моцарт трява да докаже, че е бъдещият Моцарт. А не някакво бледо подобие на гения.
Да не бързаме с нови предложения за промени. Нека дадем време и шанс на току-що въведените, да видим как работят. Част от потрбителите още не знаят за тях

DPP

• Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 16
« Отговор #80 -: 25 Октомври 2021, 09:45 »
Човек ако толкова иска да дава подкрепа и окуражава нови автори, в който и да е раздел, и сега спокойно може да го прави. Произведенията не са чак толкова много, та да няма време да се види новото име ново ли е наистина или някой, който не е публикувал отдавна - един клик е само.
Всеки сам си определя времето и желанието за "изследване" на сайта.

Всъщност би било интересно да се види мнението на публиката, за нещо като "избор на публиката" или както там се кръсти.

Иринакис

• Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 24
« Отговор #81 -: 25 Октомври 2021, 10:45 »
Много са сладки тези предложения. Най-малкото, ще се избегне един патос и една помпозност,  и няколко тона глупави въпроси.  Въобще,  ще се сплотим като един пролетариат и ще работим заедно за общото благо. Контрол нека да си има пак. Но поне ще е по-забавно и приземено. 

maistora

• Публикуващ редактор
  • Луд форумджия
« Отговор #82 -: 25 Октомври 2021, 10:48 »
Класациите в конкурсите са избор на читателите /потребителите/. Тук има опасност да задълбаем в друга тема. Връзката е, че оценките оказват влияние на класирането. Ако ги няма, ще остане базирано на броя гласове, коментари, поставяне в любими и ще задълбочи влиянието на парадокса – за повече неуникални посещения (тук според мен влизат тези за препрочитане, предизвикани от интерес към нея) – по-задна позиция в класирането.

DPP

• Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 16
« Отговор #83 -: 27 Октомври 2021, 11:59 »
Чудничко как и тук бяха изтрити изказвания :)
Какви пък толкова държавни тайни съдържаха :)

inara

• Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 12
« Отговор #84 -: 25 Декември 2021, 20:45 »
Виж сега, Гери...И мен ме радват звънчетата, но когато касаят мен, например отговор към мен от автора, който съм коментирала и коментари от други на мои неща. Всичко друго е "плява" в известията, било заглушени дори. Хайде, Весела Коледа и да се усмихваме по-честичко! :)

inara

• Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 12
« Отговор #85 -: 03 Февруари 2022, 23:12 »
Здравей, Гери. Не схванах това с насочването към  недовършени творби, но вероятно е вследствие на естествения цвят на косата ми. Прощавай.
Разбирам защо те вълнуват повече определени стихове/разкази, но ти така или иначе ще се връщаш към тях многократно, независимо дали звънчетата мълчат. Добро решение беше да се остави известието при отговор от автора, макар да установявам, че някои автори са явно заклани от егото си и няма как да бият камбаната така или иначе.
Не се кахъри за моето "стихо", не знам кое  точно имаш предвид, но и в двата случая правилата са спазени и второто място си е заето достойно.

iren5

• Форумен лъв
« Отговор #86 -: 07 Февруари 2022, 10:43 »
При фотографиите и картините имам проблем.Супер много са,а бих искала да ги разгледам всичките.Не знам дали не е добре да се разделят на интересни/безинтересни.Нещо като конкурс.Или да се добави опция на се подреждат по най-гласувани.Да се показват без имената на авторите,за да може да са двойно на брой на страница.Има картини,които на мен са ми безинтересни.Дали не е добре някои от старите да се архивират,когато се прецени,че нямат кой знае каква художествена стойност.Може би ако се гласуват в конкурси негласуваните,опция най-харесвани да се постави, но ако се види,че някой има прекалено много приятелида се нанесе корекция.
Интересни и безинтересни? За кого? Интересното за мен, може да е резлично от интересното за теб. :) И кой точно е прецени кое няма художествена стойност. Има една хубава опция "На този ден" там излизат  произведения най-харесвани публикувани този ден през годините. Хубава селекция. Понякога надниквам там. Има една хубава опция "За по-късно". Там пък си слагам неща, които смятам да прочета, но точно в този момент нямам време за това.  Има и една друга "история" , там пък може да видиш кои са последните неща които си гледала /чела. Има опция за следене на авторите, оито ти допадат. Списък кс любими произведения, с който ако не злоупотребява човек може са ди направи хубава колекция от неща, които би желал пак да прочете или види. :)

sauronboab

• Луд форумджия
  • Публикации: 161
« Отговор #87 -: 07 Февруари 2022, 21:48 »
За да има категории, по описания начин, трябва да има кой да категоризира. Малцина биха категоризирали свое произведение като "обложка за книга", ако съзнателно не са го създали като такова, или ако знаят че това е синоним на най-ниско качество. Но подкрепям идеята за продължи по-късно, макар че би могло подобен ефект да се постигне и чрез отметка в браузъра. Разбира се, после отметката трябва да се изтрие и накрая може да стане досадно...
« Последна редакция: 07 Февруари 2022, 21:53 от sauronboab »

: ??:??