XX НАЦИОНАЛЕН ПОЕТИЧЕН КОНКУРС "ЛЮБОВТА Е..."

Автор Тема: XX НАЦИОНАЛЕН ПОЕТИЧЕН КОНКУРС "ЛЮБОВТА Е..."  (Прочетена 674 пъти)

hiparko1

  • Новак
  • *
  • Публикации: 2
ОБЩИНА СИЛИСТРА
Дирекция „Хуманитарни дейности”
Регионална библиотека „Партений Павлович”
Литературно сдружение „Реката и приятели”
         
О Б Я В Я В А Т
XX  ЮБИЛЕЕН  НАЦИОНАЛЕН ПОЕТИЧЕН КОНКУРС
„Любовта е пиянство или пиянство от любов"
под патронажа на д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра

       Тема на конкурса: Любовта и/или виното - 14 февруари – Ден на Св. Валентин и/или на Св. Трифон Зарезан.
    Регламент: Право на участие имат лица над 18 години. Конкурсът е анонимен. Авторите изпращат голям пощенски плик, съдържащ едно непубликувано и напечатано в 3 екземпляра стихотворение;  малък, запечатан плик с лични данни: трите имена, адрес, e-mail, телефон за връзка с автора и кратка творческа биография /дата и място на раждане, публикации/. Всеки участник може да изпрати само едно  стихотворение, посветено на темата за любовта и/или виното. Произведенията не трябва да бъдат публикувани до обявяване на резултатите от конкурса, както и да не са се състезавали в други конкурси.  При неспазване на горепосочените условия кандидатът няма да бъде  включен в конкурса.
Краен срок за получаване на творбите: 16.02.2021 г. /валидна е датата на пощенското клеймо/.
Адрес за получаване на стихотворенията:
7 500, гр. Силистра, Община Силистра, ул. „Симеон Велики” 33, стая 314, за конкурса „Любовта е пиянство или пиянство от любов”; за повече информация тел: 086/816 273 , e-mail: culture@silistra.bg
Награди: първа награда – 200 лв.; втора награда – 150 лв.; трета награда – 100 лв. Награда на Литературно сдружение „Реката и приятели” – 100 лв.
Творбите ще се оценяват от  жури под председателството на поета Георги Константинов и членове – поетите Ивайло Терзийски и Мариана Стоянова. Награждаването ще се състои на 25.02.2020 г. от 17 часа в зала „Диоген Вичев” на Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра.
Отличените творби ще бъдат публикувани на интернет страницата на Община Силистра. – www.silistra.bg.
В противоепидемичната обстановка са възможни промени. При невъзможност да се осъществи награждаването в присъствена форма, организаторите ще се свържат с наградените и наградите ще им бъдат изпратени.


     


 

: ??:??