25 ene. 2023 13:40

Катрин 3 

Fotografía » Personas, Retrato
193 0 8

© Слави Котаров Todos los derechos reservados

  209 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
 • Пак ще кажа - аз уважавам твоите усилия Слави и те поздравявам. Мога само да ти завидя за това, че успяваш да организираш свое студио и съм сигурен, че ще намериш решенията!
 • Благодаря ви за съветите и мненията, наистина са ми нужни и полезни!

  Хари, да, прав си, може би без тази коса щеше да е по-добре, но още тренирам и трудно нацелвам добрите композиции Осветлението специално на тази е отгоре, трябваше да стане ефект "пеперуда", но не се получи нещо - другия път ще се постарая повече.

  DPP, ползвам студийно импулсно осветление със синхронизатор за всички светкавици, при синхронизация на затвора 1/160 или 1/200 според зависи от ситуацията.

  Безжичен, да, първата трябваше да е с Рембранд, и не се получи особено ефектно, но като за първи-втори опит е така. Проба-грешка, и все ще се получи някога
 • Нека и аз да кажа лаишки - мисля, че в първата снимка има (не съвсем точно), но все пак Рембранд осветление (ако триъгълникът беше останал само на лявата буза, щеше да е доста точно). Това беше и причината да я харесам най-много от тази прекрасна поредица, което е прекрасно, защото портрети се правят много трудно.
  А на тази конкретна снимка аз виждам друг тип осветление - кеч (вижте зениците).
 • Ще допълня и аз нещо лаишко, понеже Хари така подхвана
  Зависи дали ползваш външна светкавица със синхронизатор или само светкавица и отделно осветяване, което не се синхронизизра със затвора.
 • Едно лаишко мнение - косите зад дясната ръка може и да ги няма и мисля, че е по-убедително когато моделът гледа в обектива. Осветлението на лицето ми изглежда плоско. Има едни "рембрандови триъгълници", които винаги правят изражението по-живо. Задното осветяване на косите ми харесва.
  Аз лично те поздравявам за портретното ти начинание!
 • Хубава е, много интересна разработка със светлината.
 • Да, тук очертанията са по-ясни. Тази ми допада повече, може би и заради беклита.
  То все пак зависи какъв ефект търсиш
 • На мен повече ми харесват тези, в които образът плавно преминава във фона и няма рязко очертана граница.
Propuestas
: ??:??