9 nov 2014, 19:27

*** 

  Poesía » Otra
948 0 15

Аз на Разпети петък съм родена
и кожата ми все не по мярка
и влача дълговете неплатени,
като клошар количката през парка.

 

И гледам, свят, гълчава, шарения
и виждам хора - три синджира роби,
но все не съм, не съм и аз от тия,
що крачат кротко крак пред крак към гроба.

 

И всеки път по-силна се завръщам
и на светица никак не приличам,
с ръце окървавени ви прегръщам
и жива съм, защото ви обичам.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??