21 ene 2022, 7:45

Късметче 

  Poesía » Para niños
473 2 1

Виси звънче на паяжинка тънка.
Подухва вятър, ала то не дрънка.
Безкрайно пада долу към тревата.
В прегръдка хладка гушва го росата.
Там мълчаливо в тихото се спира.
Звъни му се. Не иска да умира.
Мълчанието дълго смърт ли значи?
В тревата мокра някой бавно крачи.
Разплака се звънчето, потрепери.
Една ръчица детска го намери.

 

 

 

 

© Георги Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??