22 feb 2022, 8:26

Питанки 

  Poesía » Filosófica
382 0 2

Жив дявол или мъртъв светец,
в това ли е точно проблемът?
С корона от тръни или
с лавров венец,
нима е житейска дилема?
Да бъдеш умник и смайващо прост,
дали е в реда на нещата?
Защо си задаваш въпрос след въпрос?
С шамари отвръща съдбата.
Затворник си ти, забравен навън, заключен в своето време.
Минава животът ти, сякаш насън,
късмет ли е той или бреме?

 

 

© Георги Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??