1 abr 2022, 12:01

Първи април 

  Poesía
1061 13 17

Цъфна априлското слънце,  по-жълто от нарцис,
и занаднича в прозорците русата пролет.
Вън се излюпиха майки с колички и старци.
Сякаш светът се съвзе след прекарана болест.

 

Март е оставил за спомен червени и бели
нишки от двойно пресукана вълнена прежда –
в благоуханните клони цвета си са вплели
малки молитви за здраве и нова надежда.

 

Въздухът жужне с целебния глас на пчелите,
чуват се даже в гръдта на бетонния град.
Тихо предсърдно мъждене. Отлитат, долитат.
С гладната липса на ритъм. Но с цел. В кръговрат.

 

Днес ми е топло и светло, смехът ми отива,
и предусещам вкуса на узрелия мед.
Крехък, животът е буден и път си пробива.

 

Не на шега. Прави сигурни стъпки. Напред.
 

© Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
  734 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??