Покажи участието - sauronboab

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - sauronboab

Страници: [1] 2 3 ... 11
1
За да има категории, по описания начин, трябва да има кой да категоризира. Малцина биха категоризирали свое произведение като "обложка за книга", ако съзнателно не са го създали като такова, или ако знаят че това е синоним на най-ниско качество. Но подкрепям идеята за продължи по-късно, макар че би могло подобен ефект да се постигне и чрез отметка в браузъра. Разбира се, после отметката трябва да се изтрие и накрая може да стане досадно...

2
СЪнят е хубаво нещо, но компютърният екран често му пречи. МОже би обикновена, хубава книга би помогнала повече. А след съня, утрото е по-мъдро.

3
Последни изследвания показват че ковид се предава по цифрово - оптичен път. Така че, който ползва домашен интернет...
Само такава причина мога да измисля защо някой болен в момента не би могъл да публикува ако има желание и сили.
Разнообразни условия за произцеденията могат да се определят и сега за предизвикателство, действително, но процедурата за одобряване на ново предизвикателство е доста утежнена. Доста хора биха се отказали от идеята си за ново пресизвикателство, ако трябва да водят кореспонденция с модераторите, за да си извоюват това право. Не би било лошо да има опция за ново предизвикателство, чиято процедура на одобрение да не е много по-различна от тази за обикновено произведение. Пак минава преглед от модератор и ако не нарушава общите правила, бива одобрена. Може и да остане под някакъв вид наблюдение, но това става и с всичко друго публикувано в сайта.

4
Не е само до темите на конкурсите. В правилата и начините на провеждане също могат да се включат разнообразни начини, условия, срокове. Може да има седмични или дори дневни предизвикателства, особено в поезия, което според мен ще повиши динамичността на предизвикателства. Сега предизвикателствата са предимно на месечна база и понякога чакането на развитие, води до загуба на интерес или интерес само към 1-2 произведения.

5
Не казвам че не трябва да са там. Пак казвам, идеята ми харесва. Колкото до паяците и разсъдъка, мисля че написаното е твърде многосмислено, за да го разбера правилно. Ако ще да плета паяжини, то несъмнено бих ползвал нишка, която да не е лепкава, и разстояния, които да позволят всичко да си минава спокойно през нея, без да се заплете. Ще я има само заради капчиците роса по нея рано сутрин.

6
Друго имам в предвид. Чисто организационно, ако непрестанно изникват нови типове  предизвикателства, както в произведения, много смислени предизвикателства може да бъдат изместени от новопредложени такива. Поради тази причина, предлагам разделение между нови и утвърдени предизвикателства.
Иначе, всяка инициатива за подобряване на уменията на пишещите, трябва да се насърчава. Може би някаква откровенска школа за основи и градеж в писането, също може да се създаде, която да включва основните правила за творчество във всички насоки и да ги подобрява. Все-пак с това онлайн обучение, смятам че средата за обучение от разстояние значително се е подобрила. Може да се използва и в областта на творчеството.

7
Мисля че това е добра идея, но вероятно ще претрупа предизвикателствата с твърде много нови такива. Смятам, че трябва да се обособи нова секция в предизвикателства "свободни предизвикателства", където предизвикателствата да се класират по популярност (брой на участия, плюс интерес за гласуване от неучастващи потребители). Сегашните предизвикателства може да бъдат отделени в раздел "одобрени от модератори", които да се явяват "сериозните" предизвикателства. Свободните предизвикателствя трябва да могат да станат и "сериозни" (одобрени от модератор) при определени условия, като посещаемост, участие и склонност към гласуване.

8
Човек пита във форум:
-Ей, ти да не си 'бот?
-Е, че откъде ти хрумна тази мисъл?
-Ами... Дори и правописните си грешки копираш от тема в тема!
- Че аз да не би да съм човек, та да се уча от грешките си?

https://www.vesti.bg/vicove/semejni-156
(6 отгоре - надолу)

9
Който има истински основания да даде ниска оценка, би следвало да може да обясни какви са причините. Ако някой иска да направи смислена и градивна критика, няма причина поради която да не я изясни, дори е задължително. Не помня в училище да са ми писали двойка, без обоснование. Който предпочита анонимността, може да задържи раздразнението си от дадено произведение за себе си и да не дава оценка. Все-пак даването на оценка е право а не задължение. Но смятам, че обосноваването на критична оценка, трябва да бъде задължение, породено от ползването на това право.

10
Това с позитивния коментар за ниска оценка, може лесно да се реши. Просто коментарите за оценка трябва да излизат с подзаглавие "обяснителен коментар" или "обяснителен коментар за ниска оценка".

11
Добре че вдъхновението да пиша каквото и да било ме е напуснало напоследък :). Мисля че не е до каква система за оценяване се ползва, а до как се ползва. Ако някой си е наумил да злоупотребява, поради лична кривотия или разпри с някого, каквато и да е системата - няма да го спре задълго. Относно форума, мисля че първо трябва да се реши проблема с окупирането му от един потребител (реален или бот с грешки в кода), както става с коментарите, видими в сайта в момента. p||b вече по няколко пъти си повтаря едни и същи известни фрази, едни и същи вицове в по няколко теми и пр.

12
От известно време има проблем с горното меню в черната лента, при мобилен телефон с андроид и браузър Firefox. Когато се преглежда основният сайт, то не е видимо в портретен режим. Вижда се само във форума.

ПС: Сега забелязвам че всъщност е видимо и в основния сайт, но лентата е разширена доста и трябва да се привлачи екрана силно вдясно, далеч от съдържанието на страницата, за да се покаже. Предполагам че проблема може да се дължи на оформлението на новото предизвикателство за приложни изкуства.

13
Тези теми, за шкембе чорбата, купуване онлайн и т.н. периодично се изпращат във видимата част на сайта чрез пускане на нови коментари от много малък брой потребители (някои от тях изглеждат като монолог). И това се случва поне от около година. В друга тема предложих коментарите от един автор във форума да бъдат показвани само от темата, която последно е коментирал и да не се показват като нови последните коментари, от същия автор в други форумни теми. Също така, да се игнорират теми с два последни, последователни поста от един и същи потребител.
ДОБАВКА:Изтривам другата тема и оставям коментара тук.

14
Извинявам се, може и да съм пооглупял малко напоследък, но колкото и да мисля, не мога да се сетя как това с прехвърлянето може да реши проблем с тормоз или каквото и да било друго. Успех в начинанието, но все си мисля, че това не е правилният (или какъвто и да било друг) начин.

15
Не разбирам как публикуване от чуждо име би откъснало някого от публикуваното. По-скоро не-публикуването и бързото забравяне на тези стихове, би постигнало това. Нито пък е нужно да има цяла стихосбирка с нещо, което би било по-приятно ако го няма.
И все пак, ако всичко това е нужно поради някаква вътрешна подбуда, не е ли по-удачно те да се публикуват в този или друг сайт за творчество, от нов профил, с друго име?  "Прехвърлянето" им (независимо от литературните качества), на друг човек, чрез публикуването им с името му е унизително към "автора" и неуважително към читателите (защото всичко, което се публикува, е публикувано, за да бъде прочетено, а не премахнато). Първият, ще се преструва на автор на нещо, което добре знае че е чуждо, а останалите ще се радват (или негодуват) на някого, който няма нищо общо с нещото, което ги е развълнувало. А и истинският автор никога няма да се откъсне от знанието че произведението е негово, когато и да срещне нещо свързано с него. Нито пък хората, на които го е споделил преди "прехвърлянето".

Страници: [1] 2 3 ... 11
: ??:??