Покажи участието - esenna

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - esenna

Страници: [1] 2 3 ... 16
1

Да, четох поста на Пер, но е представен като предложение, не разбрах, че работим по него като  правилник.
Благодаря! :)

2
Началото се "пече" - попътен вятър!
Изчетох отново всички дискусии, идеи и т.н. за новото предизвикателство. И разбирам, че всъщност няма точно изграден правилник за всичко това - може ли да бъде публикуван такъв - за сега се знае само как се определя кой да пише пръв и , че всеки има да напише по 50 изречения. Не е ясно -предварително определя ли се жанра ( хумористична, криминална, фентъзи и т.н. проза ), дали не може всеки да пише по 2 пъти т.е. всичките 5-ма и после по още един път  и т.н. Много моля докато чакаме sauronboab  да напише първите 50 изречения да се публикуват точно правилата? Успех на всички :D

4


Нещо случва ли се по въпроса за новата идея - "Да напишем заедно" или както я наречете? Може би в момента се изготвят новите правила?

6

Иренче, мисля, че модераторът за "проза" е нещо като върховен орган:) Той е този, който казва - ДА или НЕ, той следи да се спазват правилата на предизвикателствата, има право да декласира произведение и т.н. Да делим прозата на различни клонове - идеи и аз не знам как да го нарека, не е добре. Той да каже какво мисли по въпроса и ако реши, че задълженията му са много да предложи кой да ги поеме в това ново начинание. Така мисля аз, нека и други да си кажат мнението. Видях много строен план за тази идея представен от Перперикон, има добри находки и при Борис и т.н. Все някой трябвва да ги обедини, нали?

7
Борис има хубави идеи - чакам Модератора да напише мнението си - подкрепя или не тази идея и да изготви правилата.

8


Ще има списък с имена и всеки ще си знае реда, за да не се получават такива дублажи:) Според мен така би било добре, сега чакаме думата на Модератора:)

9
Въпросът е кой ще зададе гръбнака на сюжета? Ето това е истинският въпрос.

 Модератора, ако има нужда от помощ, пише на този, който си избере. Той според мен трябва да напише кратка история и после всеки да пише от името на даден герой.

 Това ще е интересно - всеки може да си вкара в своята глава страничен герой? Може да е разказана и от някакъв второстепенен образ, дори от името на облаците, дъжда или слънцето, или любимата рокля на героинята напр.,м? Мерси, Пер, добри идеи даваш и виж как се оформят още по-добри:)
Това във вариант - история зададена от Модератора и предадена през погледа на всеки от героите.
Във вариант всички общо да напишем произведение, остава – началото от Модератора и от там нататък всеки пише по 50 изречения - мисля, че това е добра дължина. Модератора посочва жанра, и от там се тръгва - всеки по реда си - хареса ми предложението на Пер.
Само ми се иска първото такова произведение да е без конкурсно начало - просто да опитаме като начало какво ще се получи, но както решите:)

10
Към iskra 1979 - подчертах, че това не е ново предизвикателство и няма конкурсно начало! Ако обичате не ми говорете на "ти"! Не предлагам да се премахват до сега утвърдените форми - там можете да си пишете, а в общо начинание - не участвайте, всеки си има право на мнение:)

Интересни идеи чета - точно имах предвид как  във форума сме писали общо римувани дълги стихове и е имало много изненадващ добър резултат. Защо това да не е възможно и да е в проза?
 
Хареса ми и идеята на maistora - книга с разкази по зададена тема, но това не е общо писане. Той е прав, че ще има трудности, ако няма първоначално зададени герои - но това е лесно преодолимо - модераторът задава темата, жанра и упоменава точно героите ( разбира се и техните главни характеристики - напр. Елена - главна героиня, Мишо - неин съпруг, Цвета - дъщеря им и т.н. ) и написва първите 30 или колкото решим изречения. Точно тук е "предизвикателството", че всеки следващ ще се съобразява с "характеристиката" на героите :) А може според мен да добавя и нов герой - напр. брат на Елена живял дълго в странство и т.н. - това ще доведе до нещо интересно, според мен. И пак подчертавам - не си го представям като конкурс - едно общо произведение, м? Наред с това модераторът публикува списък с имената на "прозаиците" - включва се този, който иска  и т.н. описала съм го? На мен ми допада :)

11
Благодаря на всички, които прочетоха и дадоха мнение. Ще се опитам да отговоря на всички.

1. "Общото" създаване на произведение не съм го предлагала като конкурс - така отговарям на Искра 1979 и на ЕдинСкитник.
Допълвам - администратора не създава групички - може да се започне с  тези, които са спечелили 1 място в последните пет или десет предизвикателства и после по веригата, може да е по азбучен ред - тук не виждам никакви групички. Който не е съгласен не пише и след тридневен срокй пише следващият, нали така съм го предложила?

2. На  ЕдинСкитник - добре, ти не виждаш смисъл и не те интересува - ОК.


3. На sauronboab -  може и книга да е - роман? Много ще се проточи, но ми харесва идеята, радвам се, че и ти имаш подобни идеи.

Да почакаме още хора да споделят мнението си, идеи ?

12
Здравейте!

Както виждаме страстите относно "недостойните" гласувания се успокояват, има вече нов регламент и ние си пишем по зададените две теми.

Искам да предложа нещо по-различно - да напишем един общ разказ или новела. Ето как си го представям:
1. Модераторът създава темата и жанра - фентъзи, хумористична и т.н.
2. Той пише първите  30 изречения ( предложете, може да са повече или по-малко)
3. Посочва кои  след него да пишат своите 30 изречения - той създава списък с имената на  пишещите проза и в какъв ред да се включват. Срок за написването - три дни. Ако някой си изпусне реда - пише следващия.
4 Модераторът  определя кога да се финализира произведението и определя кои ще напишат финалните трийсет изречения - трима по 30.
5. Последният писал задава след пет дена новата тема и написва първите трийсет изречения.
6. Може всеки да пише по няколко пъти - според дължината на произведението.
7. Заглавието може да бъде написано от администратора, а може и да се предлага от всички писали и да се гласува пак от всички съавтори.

Нещо такова. Идеята  ми не е много оформена, моля ви, включете се - според вас възможно ли е това ( според мен напълно възможно ), какво още трябва да се формира като правила.

Надявам се така да внесем разнообразие в нашият самотен творчески процес:)

Не бързайте да отхвърляте идеята - помислете, може пък някой да има по-добра хрумка от моята и да предложи!

13
Към Mazaco:

За мен беше неясно, защото съм пропуснала  рецидива с гласуването и на другата тема, сега вече разбирам. И можеше всичко това да напишеш без последното изречение  - не виждам с какво те раздразни моето незнание - не съм длъжна да влизам всеки ден в сайта. Това, че съм написала "админ", а не "модератор" - все тая, Севделин е " админ " - на прозата!

Аз лично съм за крути мерки - това е изключително неприятно, мисля, че този, който допусне да се гласува за творбата му чрез подобни похвати, трябва да бъде отстранен от "предизвикателства" за срок поне от три месеца, има и други механизми за действие.

14
 В тази полемика не разбирам нещо - тази тема "Загадки от миналото", нали е зададена от админ, защото първата награда бил обиден, сега Веселин ще зададе трета тема ли? Нали тече и още една - "Демоните в нас" - нямам нищо против, просто питам. А това да си набуташ приятелите в сайта, за да гласуват за теб и да се сдобиеш с една грамота - ами на мен ми е смешно, цял живот съм била по конкурси ( не с "четмо", разбира се ) - има такива префинени методи , за да можеш да спечелиш:)
Според мен просто се деквалифицират подобни "писачи"!

15
Предизвикателствата възприемам като обмен на идеи. И винаги съм се стремяла , ако участвам,  разказите да са достатъчно добри,за да могат да влязат в бъдеща книга. Понякога темите не ме вълнуват, друг път много ми допадат, но и в двата случая чета - винаги намирам нещо интересно - как трябва и как не трябва да се пише. Аз съм ЗА запазването на тези конкурсчета, а този, на който его-то му е твърде силно - да не участва:)

Страници: [1] 2 3 ... 16
: ??:??