Покажи участието - alx

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - alx

Страници: [1]
1
Една мила и нежна душица ми изпрати линк към тази книга, която представя пред читателя доста интересни проучвания по въпроса от темата дискутирана тук, както и по една редица други въпроси:

"Големите заблуди"

http://www.sviatost.info/06_petwrvelev/04_Books.html

Ако обичате да четете книги с информация по езотерични теми мисля, че ще ви хареса.


П.С.
В други глави като: Астрология, Суеверия, Сатанизъм и рок музика, НЛО, екстрасенси можете да откриете информация относно други паранормални явления.

2
Разни ~> Кулинария / Re: Банани в ром
« -: 23 февруари 2019, 13:26 »
Може би разтопен шоколад + череши/вишни (с ром/ликьор). Боровинките  по-скоро са за мляко/сметана + някакъв друг подсладител (естествен: ягоди или изкуствен).

5
В Библията е казано следното 1 Тим 4:1-2:
1 А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения,    
2 чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла,


Относно моят опит с неговата литература:
Докато бях нюеиджър четях по малко от посланията на Петър Дънов. По впечатления оставени от прочетеното от него, той се е занимавал с нюейдж. С други думи -произволна смесица от различни източни философии и религиозни практики включително и части от библейското учение, смесени в една (странна) амалгама. И да - чел съм части от негови книги преди около 5 год.  Не ме разбирайте погрешно - Дънов говори за Господ, който включва смесица от божествени черти включително и  Господа от Библията . Идеята на нюеиждърите за вътрешната божествественост във всеки човек - демек разбуждането на вътрешната божественост в човек чрез някаква система от практики. Демек вярва, че всеки човек е Бог и просто трябва да събуди божественото в себе си. Контраста с Божието слово е, че Господ ни е дал Святия Дух, който живее в нас (ако го приемем и се кръстим в него) и по този начин Бог живее в нас- нашите тела са Божий храм. Като цяло ученията на Дънов са мъгливи и неясни, както може да се очаква от всякакъв тип азиатски учения.

За да не пиша ей така,съвсем накратко:


Третия велик закон на Бялото Братство:

Закон трети: Бъди съвършен, както е Отец твой съвършен. В Него ще намериш връзките на вечния живот - извор на всички блага.

Коментар:
1. Не може да си съвършен като Бог Отец (oсвен в  наследството ни в Христа, в което израстваме до перфектност Кол 1:28). С други думи- в момента, в който напуснем този свят и се явим пред Божия трон Исус ще ни попита следния въпрос: Ти до каква степен израстна в Моята любов и заприлича на мен?
2. В Бог няма връзки на вечен живот, а той самия е изграден от любов и е дървото на живота (Христа)
3. Извора на всички блага са всички благословии в небесата (Еф 1:3) дадени на нас и обещанията в Христос, знаейки нашето наследство на Божии деца.
 Двата закона:

1. Щом любиш хората (брата си), с това познаваш, че Бог те обича.

2. А щом другите те обичат, с това познаваш, че ти обичаш Бога.

Коментар:
1. Господ ни обича при всички положения, дори ако умрем отричайки го (без разкаятелна молитва), което показва колко огромна е любовта му дори и към най-злия тиранин. Или с други думи, няма нужда да търсим знаци по звездите или по човешките лица, за да сме сигурни че Господ ни обича
2. В Божието слово е казано, да не търсиш признание от света, нито знаци, защото делата които правиш от любов не ги правиш користно, нито заради знаци или с очакване някой да ти отвърне с добро, любов, предмети и тн. поради факта, че репрезентираш Христос. Мисията на Исус Христос не е била да го обичат или харесват, а той да ги обича  и благославя показвайки Бащината любов, ултимативно давайки живота си на кръста, като перфектната жертва за греховете на света.6
Избягвам да мисля за миналото, но в 7 клас играех компютърни игри (Doom, Duke ) и сърфирах в Интернет - това бяха късни '90 -2000 - тогава четях книги за това как се използва интернет и какви функции има. Другия жанр бяха книги-игри, които не бяха много за деца на моята възраст (бойни симулатори, футуристични сюжети). Спомням си, че с вуйчо ми се перчехме, кой е направил по-малко грешки, докато превърта една книга-игра със самолети:)))) Иначе четях книги от рафтовете на баба и дядо във Видин, които бяха от различни автори - руски, английски предимно на баща ми останали когато е учил в АГ-Видин (мисля че по това време това им е била задължителната литература) - "Спасителя в ръжта" и тн. В 8 клас най-голямо впечатление ми беше направила една тухла с име "Древногръцки Митове". От 9 клас нататък вече четях Дебелянов, Дамянов, Далчев - поезията ме беше пленила.
Някъде 11-12 клас любимата ми книга беше "На изток от рая" -  Стайнбек

7
Разни ~> Кулинария / Re: Банани в ром
« -: 22 ноември 2018, 21:38 »
Бих ви препоръчал това (вместо грил просто загрявате фурната на 150C ):

https://www.youtube.com/watch?v=MmKospiJImk

8
Зелена салата:

50/50 Спанак и  зелена салата - крехки малки листа (да не са големи- демек повече от длан с разперени пръсти)
репички - 6-7, зелен лук- 1 връзка, зелен чесън - 1 връзка,
0.5/1 краставица според големината,
магданоз - 1 стиска накъсан (избягвайте да го режете)
50гр настъргано козе, овче, бивослко сирене/краве кашкавал (овчия няма толкова плътен вкус)
маслини - някакъв тип кафяви, заради по-силния вкус,
сок от от 1/2,1/4 лимон според големината
млян черен пипер един нокът  (може и без)
(балсамен) оцет, зехтин на вкус
чери домати/червени домати нарязани на ситно


възможно е да сложите още:
парчета авокадо/киви
парчета грозде - без семки,
парчета портокал/мандарина
парчета ябълка/круша

9
Докато още гледах филми:

Into the Wild (2007) - https://www.imdb.com/title/tt0758758/

Трейлър:
https://www.youtube.com/watch?v=gi51RexiL8U

Актьорската игра също беше добра.


Тъжното е, че филмът е направен по истинска история...

Страници: [1]
: ??:??