Покажи участието - dar4e_to

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - dar4e_to

Страници: [1] 2 3 ... 16
1
Благодаря на всички за хубавите думи!

Още веднъж изказвам радостта си за останалите наградени!

Желая на всички много успехи!

:)

2
Сайтът е творчески! Не военен! Поне се опитай да се държиш човешки, да речем като Лина!
Отговорът е повече от логичен - писнало им е от незаслужени простотии! Никой не търси признание, всеки си върши работата! Бъдете малко по-съпричастни към нея!

Първо - моля да не предполагате вместо мен някакви неща.
Второ - мога да публикувам, мога и да не публикувам. Въпрос на личен избор дали и защо да го правя, не на предположения. Особено пък чужди.
Трето - струва ли ми се, или е факт, че думата "военен" напълно кореспондира с тона (и удивителните, които повече приличат на заповедни!) на Човека с ножа и хляба в тази иначе толкова безобидна тема (друг е въпросът, че присъствието ми в нея ме кара да се щипя неколкократно :lol: )?
Четвърто - съпричастността към потребителите от страна на Човека с хляба и ножа само и единствено в публикуване на произведенията на същите ли се измерва? Защото всеобщото активиране на опцията "Автори +" много лесно би решила проблема с личното време и признанието.
Извинете ме, но ако един ОТКРОВЕНО неграмотен потребител напише нещо съкровено и непременно държи то да види бял свят и да бъде СПОДЕЛЕНО с хилядите други регистрирани, редакторите САМО И ЕДИНСТВЕНО пунктоационно и граматически ли ще "лустросат" същото, само за да удовлетворят човещинката и правото да "излееш" искрено и лично душата си? За какво ТВОРЧЕСТВО иде реч от неграмотен потребител, моля ви?! Кому е нужно това нещо да вижда свят извън пределите на личните тефтери на този клет човечец? И какво като види?!

И последно - да разбирам ли, че развитието на сайта се измерва в броя новорегистрирани потребители, повечето от които спадат към графата "всеки"? Защото лично на мен "всеки" ми прилича малко на "куцо, кьораво и сакато"...

И една лична молба - ако ще ми бъде отговаряно на въпросите (евентуално, не е задължително, повечето са реторични), може ли да НЕ бъде с досегашния тон на Човека с хляба и ножа. Мога да го понеса, повярвайте ми, но се опасявам, че ще ми се наложи да вляза в същия (а аз мога!) и тогава ще стане... мАзало!

Пак ми повярвайте!
 :angry2:

3
Привет, компанията! :salute:

БЛУС
КАЛИН ДОНКОВ

Съмнения, възторзи, страх ­
съдбата просто се развлича.
А теб след век те разпознах.
И само век ще те обичам!

Оттатък залеза, отвъд
нощта тъмнеят бариери.
Не иде прошка, нито съд...
Любима, събуди ме вчера!

В дълбочините земетръс
предвкусва свойта премиера.
Животът е опасно къс...
Побързай, целуни ме вчера!

Пропуква се безкрайността.
С греха ни ангел ще вечеря.
Подай стиха ми на свещта...
Не чакай: забрави ме вчера...

4
Подкрепям горещо написаното в статията! От няколко дни съм в див възторг от това, че най-накрая се намери някой, който да ме светне всъщност колко зрял човек съм, уважавайки дълбочината и емоциите си. :oops: :salute:
Препоръчвам на повече хора да я прочетат и (се)осъзнаят.

А относно това:
"...почти бесовските попълзновения на осъзнати или не чак толкова (осъзнати) мътни окултисти, навлекли си дрехите на "светли" гуровци- спекулативно харизматични "психолози - мъдреци и хуманисти" и подвеждащи и въвличащи хората в някаква мечтателно-блатна фалшива "благополучност"!"

възразявам най-чистосърдечно и първосигнално!
Драги Рефаб!
Надявам се, че говориш за пишман-"психолозите" и в частност - "психоложките" (тоже пишман). Кавичките ти ме карат да съм почти убедена в това! :wink:
Един уважаващ себе си психолог (и психотерапевт) не би използвал и/или злоупотребил с клиента (пациента) си. Нито би му промивал "позитивно" мозъка. Той би направил с него например ето това:

“Психотерапията не е това, което си мислите…”

Това не е изцеление на болката;
не е ръководене от мъдър съветник;
нито е разговор между добри приятели.

Това не е придобиване на езотерични знания;
не е демонстрация на грешките на един човек.
Това не е нова религия

•Тя е ЗА ТОВА, КАК ВИЕ МИСЛИТЕ.
•Тя обръща внимание на незабележимото в начина, по който мислите.
•Тя прави разлика между това, за което мислите и това, как го мислите.
•Тя се интересува не толкова от търсенето на причините, обясняващи това което правите, колкото от значението, което има за Вас това, което правите.
•Тя е насочена към осмисляне на трудностите във Вашите цели и Ви помага да откриете скритите у Вас способности за преодоляването им.
•Тя дава възможност да се погледне и приеме отблясъка на това непреходно нещо, което се явява
ВАША СЪЩНОСТ.

Тя е осмисляне на това, как живеете със себе си в даден момент.

Из “Изкуството на психотерапевта”
Джеймс Бъджентал

 :salute:

5
 :lol: :lol: :lol:

Хубаво е човек да се задоволява с малко, още повече пък, когато НИЩО не дава!
Похвално!

 :lol: :lol: :lol:

П.П. Трийсетте минути свършват, да ме прощаваш!
Ти си се зомбирай, пардон - Т(В)ОРИ. :wink:
Не ми пречиш.

 :lol: :lol: :lol:

6
След теб, драги! :lol:
П.П. Гроздето (ти) е кисело май.
 :lol: :lol: :lol:

7
Публикувана от: pepizone  Публикувано на: 31 Юли 2012, 20:44:11  
Вмъкни Цитат  
Цитат на: изречена в 31 Юли 2012, 20:36:57
няма как да публикуваш в 7 сайта, да следиш коментарите си в 7 сайта, да пишеш коментари в 7 сайта, че и да имаш време да се храниш, спиш, работиш, че чак пък и да четеш, а камо ли и да се научиш!
(продиктувано от завистливата ми комплексирана душа)


Това, че Вие не можете и не сте способна, не значи, че другите не могат - моля Ви да не сравнявате себе си с другите - не е приятно усещането, повярвайте ми

П. С.
Само да отбележа за протокола, че във въпросните сайтове за свободно публикуване на литература половината от авторите са същите като тези в "откровения" - ей, много е трудно човек да пише и чете в цели 7 сайта - това си е огромна цифра, непостижима за човешкия ум(ха-ха, ха-ха)  

==========================================

Никак не е приятно усещането да се сравнявам с вас (мн.число), публикуващите в 7 и кусур литературни сайта! Абсолютно съм съгласна - опазил ме Бог!
Я да сметна набързо (математиката не е особено силната ми страна, но в името на дискусията ще рискувам :wink:).
Ако предположим, че за отговор на коментар, писането на такъв, публикация, четене (евентуално  :wink:) на произведения, публикувани от друг потребител, чисто технически е нужно време от около половин час (средна стойност, от лични наблюдения повечето АКТИВНИ потребители в сайт "Откровения" ядат, обличат се, любят се, публикуват, спорят активно, ръкопляскат и мляскат още по-активно и т.н., бидейки нон-стоп он-лайн) на сайт, то за споменатите седем ще са нужни около 3 часа и половина дневно за обиколка марш на скок! :shock:
Ако обаче се задълбочи човек и реши да отдели не ПОЛОВИН, а ЕДИН час дневно на сайт - това прави общо 7 часа дневно!!! :shock: :shock: :shock:
Че кога ЖИВЕЕТЕ, бе хора?! За работа пък ме е страх и да попитам...
 :scratch:
За спане пък въобще не питам, то е ясно, че очите ще цъкат като ротативки от прехвърлянето от един прозорец на друг (пък ако става и едновременно "обслужването" на сайтовете... да ви имам очите... :help:).
Мерси, стигат ми моите 30 минути месечно в един-единствен сайт и още толкова седмично във ФБ и дневно за мейл (евентуално).
Другото време ми е нужно за ЖИВОТ, да ме прощавате. За шляпане без обувки по мокра трева, за споделена усмивка с приятел фейс ту фейс, за време със семейството, за домакинстване, за разходка в парка с кучето, за ЧЕТЕНЕ на книги и за други подобни нещица.
Простички - както спомена Мая. :wink:
Сложните не са постижими явно за обикновения ми ЧОВЕШКИ ум.
Енджой на еврибари!
П.П. Тъй като, понеже, обаче и защото явно не съм разбрала, е е настъпила ерата на зомбираните ПОЕТИ - да ви е честита!  :king:
И... да не забравя - не търсете ЧОВЕКА. Няма да го намерите в нито един от седемте сайта, или колкото там оби(тава)(каля)те.
Той отдавна е в предишната ера.
 :violent3:
Мир вам!
П.П.П. И нему...

8
Цитат на: veseliak в 05 Юли 2012, 17:04:17

Иначе... Може и да не ви хареса, но аз считам себе си за повече "откровенец" отколкото мнозина възмутени коментатори в темата. Не, че не се регистрирах по едно време и на други места... Отдавна ме няма там. Не ми се понравиха. И съм си само тук. И знам защо.
 


Това  се  отнася  и  за  мен. Един  вид - възрадвайте  ни  се  за  избора.   

===========================================

До тук - трима.  :salute:

П.П. "Nusquam sunt, qui ubique sunt".
Относно принадлежността - тя е лична категория. Не можем да съдим хората за избора им на принадлежност. Дет` се вика - по (много)принадлежността ще ги познаете.
Апропо - честито на наградените АВТОРИ!
И за при(над)лежността им. :wink:

До есен, компанията. :hello2:
Ако решите да се преброявате пак - пишете ме и мен. В същия кюп. :king:

9
Партилан, по всяко време си свободен да изтриеш колкото искаш свои коментари. Просто натискаш "изтрий" и отиваш на следващия. Лично аз по този начин изтрих маса от своите. Е, покрай суровото изгоря и доста сухо... :wink:. Няма как да мине и без случайни жертви. А коментарите, писани от теб под произведения на автори, които вече не са тук, са си отишли безвъзвратно - заедно с тях...


10
Полуинтелектуалност, полуграмотност, полуизкуство? Тцъ, не става! И за всичко това толерантност?! Тцъ! Пак не става!
Между другото, откакто темата я има, бисерите в коментарите рязко намаляха. Това не е ли признак, че има нужда от нея, че тя е някакъв коректив на  необмислено изпуснатите думи? Ако това е резултатът от моето "интригантство", нямам нищо против да съм интригант, или поне да бъда наричан така! В това отношение съм толерантен! :)

Подкрепям мнението на Пер, че темата е нужна и откакто я има бисерите не само рязко изчезнаха, но и много от хората вече мислят какво и къде пишат.


11
Има си правила в сайта. Ако някой се държи арогантно, обидно и прочие си получава санкциите. Слабо виждам смисъл в този вид "борба" с такива хора.
А вие, ако не виждате тук интелектуалност и не я търсите и влагате, не виждам какво правите в сайт за култура и изкуство.

Търсим култура и изкуство, Мирослав. Тук (според теб) нали има такива? Или... имаш нещо против да продължаваме да си блъскаме главите в стената?

Но виждам, че явно се мислите за много важен член от съпротивата срещу простотията и цинизма.... като го смачквате с по-голяма доза цинизъм.
И посредствеността не е заляла само поезията, с просто око се вижда, че е във всички категории.
Не мисля, че това, което се прави тук е нещото, което трябва да се прави. Мисля от регистрирането си до този момент и занапред също ще е така, че само с позитивна мисъл и градивност се върви напред.

С право мислим, че сме от съпротивата на неинтелектуалността тук (аз поне)! Прощавай, простотията не може да бъде смачкана. Но може да бъде наричана както е редно - "простотия". Лично аз не възнамерявам да я наричам по друг позитивен начин, само за да не звучи цинично. Позитивното мислене не превръща негативните неща в обратното. Изтъркан пример с чашата - тя не става по-пълна, просто не я приемаш за толкова празна. Аз също не приемам простотията в този сайт за толкова непобедима. Но и не я отричам позитивно. Точка.

Не смятам, че трябва да се гонят с виртуална сопа и да се разгонват като кучета потребители, които не слушат.
Смятам, че трябва да се пропагандира, при все, че звуци силно, начин на мислене градивен и позитивен. Точно тук идва ред на споменатата интелектуалност. Накарай потребителя да мисли. Всеки един човек е двигател сам по себе си достатъчно силен да задвижи сайта в добра посока, дори да са малцинство.

Да пропагандираш какво и у кого, Мирослав? У очевидно неграмотен човек интелектуалност? И да очакваш такъв човек да се замисли и да се превърне в двигател на сайта? Да, в момента това движи сайта - неграмотността и простотията. Цинично звучи, зная...

Ако се изгради този начин на мислене, новите, глупавите, некадърните сами ще търсят приобщаване и самоусъвършенстване.
Това, което виждам обаче е едно безкрайно нижене на негативизъм след негативизъм.
Сигурно много сте направили за сайта. Но и не виждам как така ще го съхраните.
И това ще се промени.
 Толерирането на подигравки към потребителите за мен е крайно неетично и не виждам с каква друга дума да го опиша освен тези, които ви обиждат.


Новите, глупавите и некадърните винаги ще бъдат мнозинство тук, Мирослав. Не разбирам защо ги наричаш така цинично, но явно имаш своите основания. За мен са потребители, които търсят в сайт за култура и изкуство всичко друго, но не и култура и изкуство. Съответно няма как да се приобщят към нещо, което им е безкрайно чуждо и неинтересно. Още повече пък - да се самоусъвършенстват. Надявам се правиш разликата.

Не смятам, че трябва да имате три висши, за да разберете, че потребителите се ползват с равни права и правила и това ги прави равни пред тях и не трябва да се делят на малцинства и мнозинства. И едните "са посредствени, дайте да ги заобградим с телена ограда, да им сложим ограничения" и всичко ще е наред.
Свърших с изказванията.

Отличителната черта на невежеството е, че не може да бъде скрито. Както и сиромашията (духовната също). Няма нужда да бъдат ограждани, за да проличат.
Свърших с изказванията по този твой пост.

И като ти е тъжно какво правиш по въпроса? "Ами вижте сега тука има едни акита, дайте да ги поразбутаме с пръчка, та да видят и другите как миришат." Това виждам аз; никакво градивно решение. И вместо да насочвате светлина върху нещата, които са от значение и трябва да се развиват в този сайт и да толерирате високо ниво, вие давате пример с подигравки и цинизъм към коментари на хора, превръщайки сайта от интелектуално средище в панаир. Липсата на себеуважение тук ме обижда и дразни, защото все пак и аз съм част от хората допринесли за развитието на този сайт.
И това цитиране и дисекция на всяко мое изречение е абсолютно безсмислено. Вместо да се обръща всяко мое изречение срещу мен, се замислете за смислени свои доводи.

Тук си много прав - мен липсата на себеуважение също ме обижда и дразни. Особено пък, когато средището, за което твърдиш, че е интелектуално, е панаир на суетата и простотията  от години, защото аз не все пак, а СЪМ от хората, допринесли (или поне правя опити) за това този сайт да се развива в ИНТЕЛЕКТУАЛНО отношение. Ако не с друго - със сигурност поне с публикуваните от мен текстове. Апропо, в какво се изразява твоят личен принос, след като твърдиш, че нашият не е никакъв принос, а крайно негативен цинизъм? В толерантността и спазването на правилата еднакво от всички потребители? Толерантност дори и към тези, които осират от-до интелектуалността на сайта, но пък имат равни спрямо останалите права да го правят? Ако разбутването с пръчката на акото (това толерантното и нецинично именуване на лайно ли е?) ще накара повечето потребители да не издържат повече на вонята и да се напънат да изчистят мърсотията - ще продължавам да ръчкам с риск да ме обявят за най-големия циник на планетата. Това са моите доводи срещу твоите. И не го смятам изобщо за безсмислено.
Без сори.

п.с.
Нямате си представа колко се  смея, подмладих се с 20 години направо,  ееех, спомени, спомени...
"Къде са, кажи ми, кажи ми, кажи ми, кажи ми, кажи ми -Море-
искам ги обратно!"
Знам, че с това писмо рискувам да се набутам във шамарената фабрика, но  просто не мога да се сдържа!
Осъзнавате ли, как изглежда това за външния наблюдател?

Кое му е смешното, Партилан... Но пък е добре, че ти е подействало подмладяващо, отколкото хич да не действа...
Аз осъзнавам, че страничният наблюдател се смее на нещо, което изглежда... страшно. Като една трайно налагаща ни се в сайта неграмотност. Потребителят, макар и неграмотен, е с равни права и може да го прави колкото си иска...
Аз обаче съм нетолерантна циничка и следователно мястото ми не е тук.
Затова сигурно не ми е смешно...

 :(

12
Мило дете! :wave:

Радвам ти се от сърце на ентусиазма и желанието да твориш!
Поздравления! :hello1:

Калпазани бяхме,
тичахме, играхме!
Пакости за всеки ден
имаше от теб и мен...

(защото започваш в множествено число и после някак "увисваш" сама)

Не слушахме старчоци,
изобщо пък - уроци!
Бели безчет създавах -
бягах, падах, ставах...

(това "старчоци" е малко като кръпка, ама ти си знаеш... "Ядовете" е по-добре да ги заместиш с друга дума, например "бели", за да си спазваш ритъма)

В леглото пъхах жаби -
до рамото на баба  ...
Но батко ми си знаеше -
и цял живот си траеше!

(туй верно ли си го правила!  :shock:Сладур! :lol:)

На дядо слагах мишки.
Търпеше ги - с въздишки...
Жадуваше безбройно
да се наспи спокойно!

Сега съм дядо също -
безсъние ми връща
единственото внуче.
От мен ли се научи?
(На туй ли го научих?)

(промените тук можеш да правиш според първоначалния си замисъл. Това е само предложение за по-добър изглед и звучене.)

Дерзай, Рали! Много, много успехи ти желая!
И... по-малко пакости като горните!
 :lol:

13
Планът е прост: добавят се 3 флага:
1) обикновени творби - всички получават такъв по подразбиране.
2) стойностни творби - единствено редактор има право да сложи такъв знак на произведение; единствено главен редактор има право да го отнема.
3) шедьоври - нужни са трима редактори за такъв флаг. Само стойностни творби могат да се борят за шедьовър.

Флаговете ще се виждат на страниците Най-новите, Поезия, Проза и т.н. Иначе казано, с един поглед ще видиш кое е поредната боза и кое е ценно.

Ясно е, че никой от посочваните потребители няма да получава флаг за стойностна творба, докато не  го заслужи. Също е ясно, че лексиконните автори едва ли ще заслужат такова отличие някога.

Това е почти единственият вариант, който си представям, без да се промени изцяло концепцията на сайта.

Изложил съм много общ план на една по-сложна разработка, детайлите на която ще ви спестя.

Йотова, търсене по категория произведения за даден автор е добро предложение, но не знам дали при изграждането на базата данни е мислена реализацията му. Съответно не е ясно дали е лесно за извършване.

За мен в момента е по-важно да ограничим злоупотребителите.

Една редакторска сутрин е просто ад... Абсолютното зле...


:salute: :thumbright:
:hello1: :hello1: :hello1:

П.П. В случай, че не съм достатъчно ясна - бравоСТ!

14
Знаех си аз, че мене не ме уважават! :sad3:
Ни ми пишат писма, ни ми отговарят на коментарите!
Мъка!!! :sad2:

П.П. Пер, шапО за темата!  :notworthy:
П.П.П. Румене, неАм нерви вече. Не спирам. Просто съм АДСКИ уморена (и вмирисана!) от толкова много секрети (да не уточнявам какви, а?...).
След всяка битка "лепна" с месеци. И като се върна - намирам още повече... Вески.
Докога, а?...
И за какво?...
 :?: :?: :?:
:cwm10:

15
Внимавайте, фотографи! Ако се вманиачите в коментирането и оценяването, ще се превърнете в поети и поетеси, което е ужасно травмиращо! Процесът е необратим! :)

Както и саркастичното сеирджийство.  8)
Доколкото си спомням темата беше инициирана от редактор с надеждата да се намерят МЕХАНИЗМИ за промяна на сайтовото статукво. Който каквото имаше да каже тук по СЪЩЕСТВО - каза го. И през 2012 ли ще има хора, които смятат, че няма нищо по-естествено от това като не ни харесва сериалът по телевизията да повдигнем разбиращо рамене, да се почешем и в знак на протест, отстоявайки правото си на личен избор, соломоновски да сменим канала...
От който, естествено, потича... сериал.

Честита да ни е 2012!
П.П. Не сменяйте канала, Откровенци - повторението е майка на знанието! :sad3:

Страници: [1] 2 3 ... 16
: ??:??