Покажи участието - forttuna

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - forttuna

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
Идеята е много добра.

Ами за започнем с темата дъжд/вода, че е много актуална.

Темата не Ви ограничава в седмичните/месечните публикации, а Ви дава възможност да се включите с фотоси по темата.

Да опитаме?!...

2
Произведения, за които няма обособена категория, се публикуват в раздел колажи, подраздел други.

4
Виждам, че преливате от добри чувства
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=231708#comments

За Ваше сведение, това не е пейзаж

и това е, което се опитваме да ви накараме е, да се образовате поне малко в областта на фотографията -  Вас и другите като Вас, които катогорично отказвате да го направите

5
Здравейте,

Пише Ви публикуващият редактор-фотографии. Трите последни снимки (включително и самопубликуваната) за мен нямат никаква стойност, както и не се различават съществено една от друга. Всъщност повечето от планинските Ви "пейзажи" не се различават един от друг, дори нямат широтата на пейзаж. Еднообразието, с което ни заливате убива у мен всякаква обективност и ако Ви задържам "произведенията" то е за да се убедя в първоначалното си мнение за тях. Ако всеки ден ни предлагате боб, колкото и вкусно да го готвите, надали ще има човек на който да му харесва дни наред да яде едно и също, но със сигурност ще има такива, които лицемерно да Ви кажат: "О, колко е вкусен".

Докато Ви пиша писмото виждам, че има пусната тема. Интересно, Вие предпочитате да си говорим във форума?
Ако е така, лично ще си изложа писмото, за да не се налага Вие да го правите.

"Приоритет при публикуването" означава, че автори + могат да не чакат редактор и да се самопубликуват. Редакторите не сме с фиксирано работно време, не работим срещу заплащаме, отделяме от свободното си време, за да Ви пишем писма за "великите ви произведения", а вие упорито да отказвате да разберете, че сайт за лично творчество означава, че дори и да сте любители, в произведенията ви трябва да има и творчество. Така че никой не може да ме задължи да Ви удовлетворя капризите за 24 часа.

С поздрав,
Мишел

ПП: Писмото е до авторката на темата и за да го напиша отделих не от свободното, а от работното си време.

7
На мен лично първата статия, така както е написана, не ми се понрави, защото може да се тълкува двояко, но начинът на изразяване на Еленко Ангелов ми допадна повече:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1713623

8
Темата наистина е много стара и коментирана. Според българския закон за авторското право няма нарушение, ако произведението не се използва за комерсиални цели и ако авторът изрично не е подчертал, че не желае произведенията му да бъдат използвани. Иначе казано, ние можем да изпълняваме чужди песни (в противен случай изобщо нямаше да пеем), можем да прерисуваме чужди картини, можем да ползваме чужди фотографии за колажи стига от това да не печелим пари. Сайтът не продава произведения и на практика не нарушава закона, а дава поле за изява на любители и прохождащи колажисти. Колкото до това дали са използвани забранени произведения авторът носи лична отговорност. По мое мнение не е и редно авторите първосигнално да бъдат третирани като нарушители и преди всяко одобрение/публикуване да се прави разследване.

А от  морална гледна точка, да, хубаво е да бъдат цитирани авторите на фотографиите или да бъдат прилагани линкове към произведенията им дори и да не е забранено използването им, но все още това не е вписано в правилника на сайта.

Колажът е едно съвсем ново произведение и, ако не е в разрез със закона и е направено с вкус, заслужава своите аплодисменти, независимо чии фотографии са използвани.

12
Пускам подобни теми и постове не за да ви натрапвам моята си гледна точка, нито за да давам поле да си споделяте личните чувства към мен, а за да ви ориентирам как работим.

Тук може да се получи и една хубава дискусия, в която да бъдем полезни един на друг, разбира се, ако не приемаме  нещата лично и, ако не подхождаме с идеята непременно да се конфронтираме с някого.

Не може всеки, който размахва пръст да очаква правилата да се променят заради него, но с течението на времето някои разумни идеи могат да бъдат наложени.

13
Тъй като напоследък отново се заговори по темата, искам да уточня каква разбирам и имам предвид под манипулирана фотография. Манипулираната не е фотографията, която е обработена, а тази, в която има груба  намеса - добавяне на елементи чрез артистични филтри, текстури и др. софтуерни ефекти. А под "чиста" фотография разбирам обратното на манипулирана.


Страници: [1] 2 3 ... 6
: ??:??