Покажи участието - refab

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - refab

Страници: [1] 2 3 ... 20
1
Коментарът беше изтрит. Рефаб, придържай се към добрия тон. ;)

2
................... Да се снимат само ръце (пример) изглежда като ограничение, но само на пръв поглед. .........................

"Ръце", съобразно поговорката: "(Майсторът) си е оставил ръцете!" !? :o Т.е. в нашият случай да бъде: "Фотографът си е оставил ръцете!", като метафора - това ли имаш предвид?  :)

3
... виетнамец... донги!
Ей ма на, тук съм и ти нося индулгенция с финикийска и други "стойности". ;)

http://prikachi.com/images.php?images/116/7422116v.jpg


От изявленията на обвиняемата, пардон, уважаемата Йосифова, и от приложените от нея "стойностти", може да се заключи, че същата показва отявлено и специфично отношение към валутни операции с виетнамски донги, а вероятно и с други видове валута. Въпрос на проверка е да се установи дали тези валутни операции са в рамките на закона, и съответно дали уваж. :) Йосифова подлежи на преследване или не, от същия. Препоръчително е и да се провери дали тя има пръст и в скорошното компрометиране на дейността на КТБ.

:)

:)

4
Е, какво става сега? Защо никой не коментира темата? Ще разнообразяваме ли пиците, пардон, темите в категория "Фотография"?

5
Йосифова, ако наистина е постъпила така, както описва, може да си подобри участта като си купи индулгенция. Аз ще и я продам. Няма я Йосифова, обаче, тук в  сайта, в момента. Или се срамува;) от признанието си, или се е обидила (тя е много обидчива! :o :( )

 :)

6

   .........................
   Това го предполага тетралектичността на света: Всичко е противоположности, които се раздвояват, за да се удвоят.
   Затова не са виновни откритията, защото те съдържат спасението и унищожението, а са виновни хората, които ги използват за унищожение, защото всяко нещо или всяка противоположност има и обратната страна на медала. От нас зависи, от коя страна ще се възползваме.
   Изводът, е че от всичко това може да ни спаси пак само развитието, но към научното и технологично развитие да помислим и за развитието на човека. Защото след раждането на разума това развитие е замръзнало. Как да го размразим и в коя посока да го насочим, защото човекът си е останал с преобладаващо първично чувствено мислене и роб на половите и стомашни удоволствия, с което е по близо до животните и още далеч от истинското логично мислене, поради което постоянно се правят извращенията гибелни за него и за цивилизацията ни.


"академика", ти потенциално си нещо като напр. ..... Галилео Галилей на нашето време! Ако те притисне някаква институция или, евентуално, разярена невежа тълпа, с цел да се откажеш от тетралектиката, ти може и да не издържиш и да го направиш (да се откажеш). След това, обаче, несломимият ти тетрадух ще проговори: "И  все пак, всичко е противоположности, които се раздвояват, за да се удвоят."!

 Титан, не "академика", ами титан на тетралектичната мисловно-научна парадигма си ти! Дълбок раздвоен и после удвоен поклон пред теб! :)

7
Аз нали съм корумпирана, та взех 200 лв. - 100 от Админа и 100 от Мая. :cheers:
Ама не се снимах, за да няма компромати. ;)

Маскирана си се представила за някой друг от сайта и си "заграбила" още 100 лева!?  А знаеш ли грабителите какво ги чака? ;)


8
.................... например "В кухнята", "Прозорци", "Зелено", "От високо"....

 Преди няколко дни направих една съвсем проста и лесна пица и ми мина през ум да я снимам, но не го направих :(. Накратко: тестото - от "Фантастико", специално за пица. Разстила  се на максимално тънко определено количество от него в подходящ съд, намазнен със зехтин екстравържин ("Кадел монте" - в моя случай). Настъргва се на ренде обелена тиквичка в съответно количество, което се преценява по интуиция и при последващи опити - съобразно желанието и вкуса, и се подрежда върху тестото. По желание може да се посоли леко. След това се нарязва кашкавал и се поставя отгоре. Пече се в предварително нагрята фурна. Накрая може да се добави отгоре риган, напр., евентуално малко нарязани маслини, на които преди това са махнати костилките. Като стане готова се снима и се представя в примерната предложена от Йотовава тема: "В кухнята" (или "От кухнята"). Междувременно се изяжда. :)

 П.п. Ясно е, че колкото и да е проста и лесна тази пица, за да се получи добре, трябва да се уцелят пропорциите на продуктите, начина и продължителността на печене и пр.

9
"Е няма ли по повод на десетгодишнината да поемете част от сметката - примерно поне 10* (числото на кръглата годишнина) лв. на калпак?"
- РЕФАБ
Ела Рефаб-е, аз ще ти дам 10 лв.
  :crybaby: :crybaby: :crybaby: :blob:


:) Благодаря! Трогнат съм! Ще изчакам, обаче, 20 годишнината, съответно - 20 лева, ако си все така добронамерена и последователна... ;)

10
........................................................
Забележка: Ние не поемаме никакви ваши разходи. Всеки сам си организира пътуването и нощувката. Същото важи и за консумацията в заведението! .....................

Е няма ли по повод на десетгодишнината да поемете част от сметката - примерно поне 10* (числото на кръглата годишнина) лв. на калпак? :o :D :wink:

Приятно прекарване! :)

*съответно за 20 годишнината, живот и здраве, 20 лв.

11
..................Аз считам, че западната култура е построена на материализма а източната на идеализма............................... хора с идеалистическо мислене, като мен често живеят на запад а хора с материалистично мислене на изток................... И съжалявам хора заслепени от златото* и не разбиращи че неговия блясък е просто отразена изтинска светлина.
В това отношение много ми харесаха и двата отговора на Ангар Душевни**, благонамерени, положителни думи. Ангар, ако си русофил то ми се струва, че и аз съм такъв, след като чувствам мислите ти толкова близки.
..................................

 :) Въпреки че нямам достатъчно право да те питам, ще го направя, използвайки и повода, който даваш напр. с извадките в цитата на коментара ти. Въпросите ми са два:
1.Защо ти - изградения или почти изградения високо специализиран кадър, напусна България?
2. Защо отиде в САЩ ( а не, примерно в Русия, на изток, където "културата е построена на идеализма", още повече че си и четвърт руснак и с "идеалистично мислене")?

 Предполагам, че по-скоро няма да отговориш, или ще го направиш доста уклончиво, вкл. и за да не излезе, че "ми даваш отчет". ;) Да видим, дали ако дадеш отговор, той ще бъдеш достатъчно откровен и конкретен (съобразно въпросите ми)!? :)

*най-вероятно получаваш, при това съвсем заслужено! (казвам го без каквато и да е ирония!), "майка си и баща си" (т.е. много пари, "злато") в САЩ!

** считам, че в мнението на "Ангар Душевни" го има достойнството на човек, който живее в България и го дава в качеството си на такъв. Ти "имаш същите мисли" като него но.... :o

П.п. Контрапунктите, които поставям в този ми коментар, спрямо твоите позиции и разбирания, са повече принципни, отколкото към личността ти. :? :)

 Поздрав!

12
Ето един аргумент, който би трябвало да позатвори устите ("хлевоустите" ;) ) на заклетите и недостатъчно осъзнати (като хора, като индивиди) русофили:


Список детей российской власти, живущих на Западе
Теги: Россия, за границей, лицемерие, Европа
06.05.2014 14:06
  17257   17

 

Давно замечено что дети и внуки наших правителей патриотов-державников учатся и живут на Западе.

 

Родители отправляют своих детей жить в западные страны, покупают там собственность, отправляют туда деньги и даже имеют двойное гражданство...

 

Все это происходит по простой причине - они презирают Россию, её народ и они давно поставили крест на стране которой правят.

 

Список детей российской власти живущих на Западе практически на постоянной основе велик и я приведу только немногих из них.

 

С НАЧАЛА

 

Я в краткой форме перечислю фамилии некоторых из членов нашей власти и местопребывание их семей.

 

1. Семья президента В.Путина

 

По семье президента известно крайне мало с учетом закрытого образа жизни семьи. Был женат, разведен.

 

В начале 90-х Путин вернувшийся в Ленинград, отправил дочек обратно в Германию учиться в престижную немецкую гимназию «Peterschule».

 

В середине 90-х они вернулись в Россиию и в 1996 году переехали в Москву.

 

Но и тут дочери не оставили немецкую стезю. Их «Немецкая школа Москвы» и сейчас находится в «посольском городке» на проспекте Вернадского, окольцованная забором с видеокамерами, повсюду надписи «Achtung!»

 

В начале 2000-х обе дочери Путина офицально были зарегестрированны как учащиеся Санкт-Петербурского гос.университета, но там их никто не видел.

 

Известно что младшая дочь Екатерина живет на постоянной основе в Германии, в городе Мюнхене.

 

В 2013 году состоялась свадьба Катерины Путиной и Юн Джун Воном(корейцем) и прошла в одном из отелей Марокко в 2013 году и была грандиозной по своему размаху.

 

Екатерина Путина и её возлюбленный Юн Йонг Гу (сын бывшего корейского адмирала)

 

Старшая — Мария живет в Голландии, в городке Ворсхоотен, недалеко от Гааги, и живёт не одна, а с 33-летним голландцем Йорритом Фаассеном. Известен и конкретный район проживания пары — KrimwijkHeet. Мария Путина живёт в элитном доме, где занимает пентхаус на последнем этаже.

 

Дочери Путина нередко бывают в Италии по приглашениям Сильвио Берлускони, с которым Путин дружит семьями.

 

Мария Путина, которая тоже живет не в России

 

2. Семья премьер-министра Д.А.Медведева

 

Медведев женат на еврейке Светланне Линник, которая приходится двоюродной сестрой Е.Васильевой - проходящей по делу "оборонсервиса".

 

Сама Васильева - дочь одного из преступных авторитетов Петербурга - Васильева. Президент Дмитрий Медведев в январе 2012 года наградил ее орденом Почета.

Медведев имеет сына - Илью Медведева. На данный момент он учится в России, но в публичном интервью сказал что продолжит обучение в Масачусетском университете США.

 

3.Семья министра иностранных дел С.Лаврова

 

Единственная дочка министра иностранных дел Сергея Лаврова Екатерина живет и учится в США.

 

Сейчас оканчивает Колумбийский университет в Нью-Йорке и планирует остаться жить в США на постоянной основе.

 

4. Семья вице-спикера госдумы С.Железняка

 

Три дочери вице-спикера ГД Сергея Железняка учатся за границей.

 

Екатерина - в элитной швейцарской школе (обучение стоит 2,4 млн руб. в год с 6-го по 12-й класс), Анастасия - в Лондоне, в университете (плата за обучение в год - около 630 тыс. руб.).

 

Самая младшая, Лиза,на данный момент тоже проживает в Лондоне.

 

Интересно что «патриот-матрос» Железняк задекларировал доход в 3,5 млн рублей и при этом платит 11 млн в год за обучение своих детей в зап.универах…

 

5.Семья вице-спикера госдумы А.Жукова

 

Сын - Пётр Жуков обучался в Лондоне и даже загремел там в тюрьму, Жуков-младший участвовал в пьяной драке и получил 14 месяцев тюрьмы.

 

6. Семья вице-спикера гос.думы Сергея Анденко

 

Дочь учится и живёт в Германии.

 

7. Семья вице-премьера Д.Козака

 

Старший сын вице-премьера Дмитрия Козака — Алексей уже минимум лет шесть живет за границей и занимается строительным бизнесом

 

Является совладельцем нескольких иностранных фирм: «Рэд», «Макбрайт» и «Юна». Одновременно он работает и в государственной Группе ВТБ.

 

Младший брат Алексея Козака, Александр, работает в Credit Suisse.

 

В этом году власти Германии и США обвинили этот швейцарский банк в том, что он помогает высокопоставленным клиентам уходить от налогов. Идет следствие.

 

8. Семья депутата госдумы А.Ремезкова от фракции «Единая Россия»

 

Старший сын Ремезкова, Степан, недавно закончил милитер-колледж Вэлли Фордж в Пенсильвании (год обучения стоит 1 млн 295 761 руб.).

 

Сын депутата обучался по программе для офицеров армии США(!!!).

 

Затем Стёпа поступил в частный университет Хофстра в Хемпстеде, штат Нью-Йорк.

 

Средний сын депутата, Николай, c 2008 г. учится в Великобритании в частной школе Mалверн Колледж.

 

А младшая дочь живёт в Вене, где занимается гимнастикой. Маша Ремезкова представляла сборную Австрии(!!!) на детских соревнованиях в Любляне.

 

9. Семья депутата В.Фетисова

 

Дочь Анастасия, выросла и выучилась в США.Писать и читать по-русски Настя так и не ­научилась.

 

10. Семья главы РЖД В.Якунина

 

Дети и внуки "главного патриота России" главы РЖД Владимира Якунина живут за пределами страны - в Англии и Швейцарии.

 

Сын главы РЖД А.Якунин учился и долгие годы жил в Лондоне,на данный момент работает в России как инвестор британской фирмы.

 

С 2009 года Якунин-младший возглавляет и является совладельцем зарегистрированной в Великобритании инвесткомпании Venture Investments & Yield Management (VIYM), которая занимается девелоперскими проектами в Петербурге.

 

Андрей Якунин является собственником московской гостиницы Marriott Courtyard, построенной на территории, прилегающей к Павелецкому вокзалу.

 

На данный момент постоянно живет в своем доме в Лондоне, купленном в 2007 году за 4,5 миллиона фунтов (225 миллионов рублей) и зарегистрированном на панамский оффшор.

 

Другой сын Якунина Виктор живет в Швейцарии, где также владеет элитной недвижимостью.

 

Внуки главы РЖД также учатся в престижных учебных заведениях этих стран.

 

11. Семья Светланы Нестеровой, депутата гос.думы от фракции «Единая Россия»

 

Дочь живет в Великобритании.

 

12. Семья П.Астахова

 

Старший сын уполномоченного по правам ребёнка Павла Астахова Антон учился в Оксфорде и в Нью-Йоркской экономической школе.

 

А младший ребёнок и вовсе родился в Каннах, на арендованной вилле.

 

13. Семья депутата гос.думы от фракции "СР" Е.Мизулиной

 

У главного борца за традиционные православные ценности есть сын Николай.

 

Сначала Николай учился в Оксфорде, получил дилом и переехал жить на постоянной основе в толерантную Бельгию, где разрешены однополые браки.

 

Сегодня работает в Бельгии в крупной международной юридической фирме Mayer Brown.

 

Непонятно - как Елена Мизулина, председатель Комитета ГД по вопросам семьи, женщин и детей, оставила в такой гей-опасности родного сына?!...

 

Наверное все о народе радела, а о сыне забыла...

 

 

14. Н.Валуев, депутат гос.думы от фракции "Единая Россия"

 

Летом в его испанском доме живёт жена, практически на постоянной основе живут дети и родители.

 

Живут они переменно также в Германии.

 

15. Семья А.Якунина,депутата гос.думы от фракции от КПРФ

 

Глава Солнечногорского района, член КПРФ Александр Якунин в предвыборных листовках рассказывал о своей семье:

 

"дочка учится в школе, жена - успешный экономист, сын - студент института физкультуры. Мол, любим собираться вместе на чаепитие... "

 

В буклетах, однако, не указано, где проживает семья Якуниных. Между тем в соцсетях супруга чиновника Юлия своим местом жительства назвала Ниццу.

 

Сын Михаил пишет, что живёт в Онтарио. Дочка живёт с мамой и указывает своим основным языком английский.

 

Кстати, на Лазурном Берегу нашлась вилла и у нижегородского мэра Олега Сорокина. Точнее, у его жены.

 

16.Семья А.Воронцова, члена Госдумы КПРФ.

 

Дочь коммуниста Воронцова Анна проживает в Италии. Туда она переехала из Германии, где также училась.

 

Сейчас учится в Миланском университете.

 

Сам Воронцов с пеной у рта клеймит Запад, а между делом платит сотни тысяч евро за обучение дочки в Милане.

 

17. Семья Елены Раховой, депутат гос.думы от фракции «Единая Россия»

 

У единоросса Елены Раховой, прославившуюся тем, что она ленинградцев, проживших менее 120 дней в блокаде, назвала "недоблокадниками", дочь живет в США.

 

Полина Рахова окончила факультет международных отношений СПбГУ, после уехала в Нью-Йорк.

 

18. Семья Б.Грызлова, члена Совбеза.

 

Дочь экс-спикера ГД,одного из основателей партии "Единая Россия", а ныне члена Совбеза Бориса Грызлова Евгения живёт в Таллине. И даже недавно получила эстонское гражданство.

 

19. Семья А.Фурсенко.

 

Бывший министр образования Андрей Фурсенко,который продавил стране систему ЕГЕ, долгое время скрывал от общественности, что его дети тоже обучались за границей.

Сегодня его сын Александр живёт на постоянной основе в США

 

20. Семья В.Никонова (внука Молотова), президента фонда «Политика»

 

Сын Алексей гражданин США.

 

А где у нас засветился сей господин? Правильно, в Антимагнитском акте, в защиту закона о запрете на усыновлении детей американскими гражданами.

Вот еще небольшой список других чиновников имеющих собственность и семьи за границей:

 

 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

Это только самый короткий список,на деле количество детей и внуков живущих на западе идёт на тысячи,если не на десятки тысяч.

 

В списке собраны наиболее одиозные «патриоты» и «враги запада»,которые держат свои семьи в "логове врага".

 

Их дети учатся,живут и работают на западе,их более ничего не связывает с Россией.Такой путь для них выбрали их родители.

 

Их родители--президент,премьер,его заместители,министры,депутаты и т.д.

 

Они презирают Россию и её народ,видят будущее своих детей и своё на западе,где у них есиь все чтобы встретить старость.

 

С такой лицемерной властью у России нет будущего"

13
............................ Тя впечетлява бързо и бързо се забравя. Защо е така ли? Ами защото в основата си има за цел разделението на човеците а не обединението им. Спомнете си "We the people..." Обединявайте, сдружавайте подкрепайте и ще бъдете истински човекофил.

За да се обединяват хората, преди това би трябвало да се обособят достатъчно като индивиди, като личности. По-към края авторът на статията е отбелязал основните политическо-обществени различия на европейската цивилизация и руската общност. Но може би поради захлас от собствените си разкази ли, от успешното емигранство и рахат в САЩ ли, добродушният и благороден дезертьор от родината си (където израстна, изучи се и специализира :?;) ) - уважаемия В, изглежда не е бил съсредоточен достатъчно, като е чел статията!? :) ;)

14
В тази статия има и отчетливи етюди, отнасящи се до литературата.

" Какво е това да си русофил?
Евгений Дайнов

Всички се разделиха на русофили и русофоби, ама всъщност знае ли някой за какво иде реч?

Онзи ден във Фейсбук попаднах на група русофили. Попитах ги: Какво е това да си русофил? В какво вярваш? Кое ти е важно и кое – не? И пр. Започнаха се пост след пост, обвинение след обвинение, но отговор – никакъв. Освен: „А вие защо горите хората живи в Одеса?”.

Липсата на отговор, реших след полунощ, сам по себе си е отговор. И тъкмо да се замисля как да го интерпретирам, на следващата сутрин отговор дойде. Цитирам: русофил е всеки, който харесва Достоевски, Булгаков, Лермонтов, Есенин, Илф и Петров, Шостакович.

Това е обичайната реакция на русофилите, но в нея има поне два логически капана.

Първият: ако не харесвам някой руски музикант/писател/художник, това русофоб ли ме прави – след като харесването ме прави русофил? Например, изобщо не харесвам Стравински. Смятам го за музикална зараза. Неговият приятел Скрябин пък е очебиен предтеча на естетиката на фашизма. Това мое мнение за тези двама руски музиканти прави ли ме русофоб?

Вторият логически капан е също толкова очевиден. За всеки руски музикант/писател/художник, когото харесвам, харесвам по един германец/англичанин/американец/французин и т.н. Ако подредим тази мисъл в табличен вид, стъпвайки върху горецитираното самоописание на русофил, ето как изглежда тя:

Писатели: Достоевски (руснак) / Мърдок (англичанка) / Пинчон (американец) / Хесе (германец) / Мориак (французин)
Поети: Лермонтов (руснак, ама и малко шотландец – Learmonth) / Мичел (англичанин) / Бодлер (французин) / Вапцаров (българин) / Лонгфелоу (американец)
Музиканти: Шостакович (руснак) / Ленън (англичанин) / Малер (австриец) / Морисън (американец) / Бетовен (германец)
Да добавим и художници: Кандински (руснак) / Ван Гог (холандец) / Моне (французин) / Търнър (англичанин) / Рокуел (американец) / Узунов (българин).

Усещате накъде бия, нали? Ако това, че харесваш някакъв творец, те прави „-фил” на държавата, от която е той, значи аз според горния списък съм едновременно: русофил; англофил; американофил; германофил; автриецофил; франкофил; българофил; холандофил; и малко шотландофил.

Очевидно е, че няма как да бъда „-фил” едновременно на толкова много държави. Което пък очевидно означава, че няма как да е верно стандартното твърдение на русофилите, че ако харесваш някой руски творец, си русофил.
Продължавам да не знам какво е това да си русофил. Вече знам обаче едно нещо. Че не са прави тези, които казват: „Харесвам Шостакович и затова съм русофил, ама мразя Путин.” Ясно е, че работата не опира до харесването на някой композитор.

Къде тогава да търсим отговора на въпроса "какво е това да си русофил"? Медийните русофили не ни го дават, както видяхме в анализа дотук. Може би „организираните” русофили имат отговор?

Влизаме в страницата на Национално движение „Русофили”. Има ли тук отговор, що е то да си русофил?
Намираме следното, под рубриката „Идеология”:

„Национално движение Русофили е гражданско, неправителствено сдружение, юридическо лице, по смисъла на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, приемник и продължител, в условията на съвременния свят, на идеите и традициите на русофилството, възникнало през Българското възраждане.”

Това няма как да е верно. Всички онези възрожденци, чиито портрети намираме във всяка класна стая, са смятали руския ботуш за по-тежко иго от османското владичество. Става дума поне за Раковски, Левски, Ботев, Каравелов, Захарий Стоянов. Бягали са от Русия като от прокажен. Може би някои второстепенни фигури са били русофили (каквото и да значи това), но не и онези, които са конструирали софтуера на нацията, в която живеем днес.

Движение „Русофили” се позовава на Вазов като водещ възрожденски русофил. И това не е точно така. Нека го чуем този Вазов:

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?

Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки...
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!

И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно по любим я ния.

За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!

О, колко ви, братя, жалея!
О, как би желал, братя клети,
свобода и вам и за нея
кат нас да живейте и мрете.

Ще се съгласите, че при това положение е крайно проблематично Вазов да бъде слаган в графата „русофили”. Камо ли, когато описваш своята идеология, да казваш – е, ми аз съм като Вазов...

За жалост, това е всичко, което организираните русофили ни казват относно своята „идеология”. Тук пак има някаква скрита картинка, която не ни показват. Защото „идеология” – това ще рече такова обяснение за света, което да очертае неговите дефекти, предложи рецепти за тяхното поправяне и посочи ролята на всеки човек в това поправяне. Нито русофилите, свободно бродещи из медиите, нито пък организираните русофили ни предлагат идеология, ще рече – отговор на въпроса: Какво е това да си русофил?

Както и да го погледне човек, русофилите – както свободно шляещите се, така и организираните – нещо крият. Ако си заел публична позиция като еди-какъв, веднага си длъжен да обясниш на публиката: аз съм еди-какъв, защото вярвам в еди-какво, боря се за еди-какво, което е добре за еди-кого. А точно русофилите, които инак напоследък са доста шумни, не ни предлагат такова обяснение на себе си.

В такива случаи анализаторите действат по принципа на аналогията. Задават си въпроса: на какво ни прилича (или – от какво се отличава) даденото нещо, за което не знаем нищо? Защото, ако разберем на какво прилича/не прилича това нещо, ще можем да придобием поне някаква представа какво е то.

Очевидно е, че от 19-и век и до днес в българското общество има поне две категории „-фили” – русофили и западнофили. Така е и днес. Може би, ако видим в какво вярват западнофилите, ще разберем, по аналогия, какво е това да си русофил?

Основната разлика се натрапва веднага. Докато русофилите изглежда, че са „-фили” на една отделна държава (Русия), то западнофилите явно са „-фили” на нещо повече от една отделна държава. Не се изживяват нито като германофили, нито като франкофили, нито като шотландофили и пр.

Не е трудно, като се вгледа човек, да види, на какво са „-фили” западнофилите. Те са „-фили” на определен вид подредба на обществените отношения – на определен модел на човешко общо-живеене. За наше щастие, този модел е кодифициран в десетки международни документи и е, следователно, лесен за намиране и обобщаване.

Става дума за начин на общо-живеене, основан на равенството между хората, еднаквото налагане на закона, закрилата на индивида от тормоза на по-силните, гарантирането на свободата на индивида да предприема всичко, което може в името на своя просперитет, стига да не пречи на останалите да правят същото.

Всичко това (ако погледнете Декларацията за правата човека на ООН от 1948 година) е основано върху абсолютните права на всеки отделен човек, във всяка точка на света, които права произтичат не от неговата принадлежност към някакъв колектив (нация, религия, държава, езикова група, профсъюз), а от това, че съществува като индивидуално човешко същество. А правата произтичат от неотменимото достойнство, което е присъщо на всяко човешко същество в качеството му на такова.

Който посяга на правата, той посяга на достойнството. А това е недопустимо, според модела на „Запада”. Затова там отделният човек е по-важен и по-силен от държавата, например. Защото той, човекът, има достойнство и права. А тя, държавата, няма нито достойнство, нито права. Защото тя е създадена от човеците, за да им служи.

Или, според краткото обобщение на философа Карл Попър: „Западът вярва в обикновения непознат човек”.

След всичко, казано дотук, е детска игра да разберем какво е това да си „западнофил”. Това е – да смяташ, че моделът общество, изграден върху достойнството и правата на отделните хора, е по-добър, отколкото са други модели. И да искаш да подредиш своето общество по този, а не по някакъв друг начин. Западнофилите не са „-фили” на някаква отделна държава, а на вид схващане за същината и предназначението на човешкото същество като такова.

Следвайки аналогията стигаме до заключението, че това да си „-фил” не опира до харесване на някакви композитори. А опира до това, да искаш в твоето общество да „внесеш” модели на подредба, които си видял в обществото, на което си „-фил”.

Ето, изскочихме от капана „да си –фил, значи да харесваш”. Не, да си „-фил” означава да искаш да живееш по определен начин, вече постигнат другаде.

И сега да се върнем на въпроса: какво е това да си русофил? Вече е ясно – какво. Да си русофил, означава да искаш да подредиш българското общество по модела, постигнат в обществото, на което си „-фил” – руското.

Самите руснаци – които русофилите би трябвало да приемат като автентични свои говорители, както западнофилите приемат Попър за свой говорител – непрестанно потвърждават тази теза. А именно: че руското общество е цялостна алтернатива на западния модел, по всичко различно от него.

Ако се вслушаме в руското говорене, веднага ще разберем за какви различия в модела на общо-живеене иде реч. Според руснаците „Западът” е място на пълно морално разложение; и затова „на Запад” живеят само педерасти, кръвосмесители, изнасилвачи, педофили и подобни. В руския модел, по дефиниция, такива няма.
Или, според плаката, опънат в Донецк от две баби: „Не искаме при европедерастите, искаме с руските братя славяни!”

Откъде, според руснаците, идва моралното разложение на Запада? Точно от неговата сърцевина – от убеждението, че отделният човек е по-важен от всякаква колективност (вкл. от държавата); и от обществената конструкция, в основата на която са правата на отделния човек, а не на колективности от човеци. Така, оставен сам на себе си, убедени са руснаците, човек се покварява. Става педераст и педофил.
На това руснаците противопоставят православно-славянски модел на общество. Славяните, според руската теория, не са като западните хора. Те са групови същества и животът на всеки отделен човек се осмисля само ако е част от цялото. Православните пък са „съборни” същества. Както славяните, и те живеят на общности и не си представят живота като индивиди. Само че в православната „съборност” общността е от по-висш порядък, бидейки израз на самия Бог.

Ако в основата на Запада е индивидът, то в основата на Русия е групата. Всяка група е по-важна от който и да е от съставляващите я индивиди и затова има правото да налага своята воля върху всеки един от тях. Най-важната група е най-голямата – държавата. А тя пък, както посочва някогашният идеолог на Путин, Владислав Сурков, винаги намира израза си в един човек. Този един човек става изразител на цялото и всички други, които са части от цялото, му дължат подчинение.

Или, както пишеше на един плакат от първомайската демонстрация в Крим:
„Мир-Труд-Путин”.

Ето какво крият от нас русофилите. Че и те, както западнофилите, не са „-фили” на една отделна страна, а на модел на общество. Който модел искат да приложат в нашето общество, както западнофилите искат да приложат западния модел.

„Западнофилите” искат в България да има общество, основано върху достойнството, правата, сигурността и правото на щастие на отделния човек. Това общество няма някакъв отделен представител, защото Западът вярва в множеството обикновени, непознати хора (затова „ на Запад” има избори, например). „Русофилите” искат в България да има общество, основано върху достойнството, правата, сигурността и правото на щастие на общността на славяните и православните. Общност, водена от един човек, който я олицетворява и чиято воля, бидейки изразът на тази общност, е закон. Защото в Русия не вярват в множеството обикновени, непознати хора – а в един необикновен, но познат човек.

Затова, когато някой каже, че е русофил, това не означава, че дни наред обсъжда фестивала на Шостакович в Санкт Петербург. Нито че организира публични четения на Лермонтов. А означава, че във външнополитически план подкрепя Путин срещу Запада; а във вътрешнополитически – настояват за отказ на България от „европедерастията” (т.е. от ЕС) и въвеждането, на нейно място, на модел общество, основан върху славяно-православната колективност. Подчинена на волята на един човек, който да я олицетворява.
Знаем и името на човека. И това не е Лермонтов, нито Шостакович."

(от Офнюз)

15
Ооо, Отклонения, къде се губиш? :)

Явно си решил да пробваш как е да си самоизтриваш произведения на английски!? Апропо, ти да не си триеш произведенията за да си запазиш по-добра(?) възможност за издаване на нови книги? Или ги премахваш като израз на вид автоагресия?

П.п. Изглежда има спад в активността на сайта, вероятно поради наличието на "Фейсбук". Боя се, че няма и реклами.
Така наречените редактори може би са започнали да се дистанцират от него (сайта) и няма кой да публикува произведенията, съобразно действащия тук принцип.

Страници: [1] 2 3 ... 20
: ??:??