Покажи участието - limeruna

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - limeruna

Страници: 1 ... 5 6 [7]
91
Трите варианта за оценяване са:
1. Авторът сам се оценява. Да разбирам ли, че е възможно?  :D

Затова - нека всеки сам да оценява творбата си, когато я подава за публикуване, тъкмо ще има повод да се замисли дали да я пуска, или да я редактира още.
реалните шестици ще получават реални коментари, тези, които искат да се учат (лепнали си двойки) ще получават критика и съвети - всички ще са доволни.

Това предложение ми хареса!  :lol:

2. Специално назначени оценяващи раздават присъди по специално разработена обективна система - успех на системата  :lol: и дано не се спраска по шевовете...
3. Масите оценяват - разработените точки на vale5 ще внесат подобрения и аз съм „за“, ако не е възможна реализацията на точка 1. от обзора ми. Точка 2. предполагам ще е твърде натоварваща за системата.

П.П. Искрено се надявам цитатът да не излезе като сбирщина шантави символи, както аз го виждам в момента  :lol:

92
Самозаблудените душици имат право да си живеят в своя измислен свят :happy3:
Проблемът в случая е, че системата на оценяване не е достатъчно обективна, за да отсява качественото от началните литературни опити - като моите, например, от правописните недоразумения, от „постните“ творби, недообмислените, недообработените и т.н.
Нямаме провъзгласени специалисти за оценяващи, нито критерии за оценяване. Затова - нека всеки сам да оценява творбата си, когато я подава за публикуване, тъкмо ще има повод да се замисли дали да я пуска, или да я редактира още.
Аз ще съм честна.
Така коментарите ще останат за приятелите, специалистите и истински вдъхновените от творбите, а ровещият се из сайта ще вижда оценките на самите автори. Самовлюбените душици ще си праскат шестиците и мушиците ще бръмкат около тях - който не харесва просто да не се върти натам, реалните шестици ще получават реални коментари, тези, които искат да се учат (лепнали си двойки) ще получават критика и съвети - всички ще са доволни.
Ее, не спрях с идеите днес, самоизядоха се една друга, извинявам се за което  :lol:

93
Съгласна с perperikon... отчасти. Наистина някой може да влезе в сайта и веднага да скочи на това с най-много прочити, съответно да си развали мнението за сайта, но... това си е негов проблем, щом е толкова повърхностен и критичен може би просто не е за тук?  :lol:
В действителност обаче броят прочити съвсем не е критерий за качество, а по-скоро за бомбастично заглавие може би, по-голяма отлежалост на творбата - и съответно повече време да я „открият“, повече приятелчета на автора, чиято бройка пак зависи от времето му прекарано тук.
Една нова, но изключителна творба колко прочита ще има в началото?
А като си помисля за огромния брой творби тук - доста уникати могат да потънат в общата маса. Затова и сайтът е започнал да предлага случайни творби, доколкото разбрах. И пак затова дадох предложението за повече варианти на оценяване и на търсене - за повече обективност, за да дадем равен шанс на всички творби.

94
Първо - привет на всички! Нова съм тук  :D

Може би да разделим оценяването на няколко принципа? Тези мисля, че биха били достатъчни:
- Усетих/намерих ли се в произведението, бях ли там - Оцени
- Доколко професионални са качествата на творбата, следвани и развивани правилата в областта? - Оцени
- Доколко ми повлия произведението (промени ли ме, разсмя ли ме, обърна ли мирогледа ми нагоре с краката, т.н.) - Оцени
- Доколко е силна енергията на произведението, Лирическия, автора... - Оцени


Или само на два принципа:
- симпатическо - според енергията, интуицията, настроенията, цветовете, симпатиите към автора дори  :) , т.н.
- критическо - според реални качества на творбата - тук повече ще гласуват специалисти.

Така гласуването ще е малко по-сложно (и интересно) и всеки ще се замисля преди да кликне на някоя цифра (или like, но според мен с цифрите е по-обективно и специфизирано, защото се дава глас не само на бройката, а и на самия човек - аз лично искам да съм оценена и според по-специфични усещания, не просто „харесвам“/„не харесвам“. Най-специфични (и от значение за автора), естествено са коментарите, така че - коментирайте, хора ;) А когато оценяването е разделено, оценяващите ще са по-смели - ако ги е страх да дават ниски оценки, просто гласуват само там, където могат да дадат високи  :lol: ).

Може да е избирателно и дали гласуването да е анонимно или авторът да види, че ти си гласувал.

Дано не е станало прекалено сложно. Но в крайна сметка защо някой трябва да гласува, ако няма желание да отдели 10 секунди повече, за да помогне на съ-оценяващите и съответно на самите автори, и на търсещите изкуство по вкуса си хора като него тук изобщо? Ще се радвам на отзив за идеите ми  :P

П.П. Имам идея и за търсачката - като видях, че сайтът показва случайни творби много се зарадвах; а това би могло да се доразвие - не само да има случайни творби, но и възможност търсещият да избира повече методи на търсене, като колкото повече са методите - толкова по-широк спектър от произведенията ще може да обхване. Но не знам дали това е за тук...

Страници: 1 ... 5 6 [7]
: ??:??