Покажи участието - James Hetfield

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - James Hetfield

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 12
31
П.С. Ръчка няма. Сложил съм такава щотот не ми се занимаваше да пробивам гнездо  в струннкика

32
Цитат
MobileBulgaria.com: Според резултатите от изследване, проведено в корейски университет, електромагнитната радиация, излъчвана от мобилните телефони, няма вреден ефект върху човешкото тяло или поне няма "конкретни доказателства", че тя причинява тумори. Авторите добавят, че може би са необходими допълнителни проучвания по проблема, така че все още нищо не се знае със сигурност.

33
На 1 февруари 2003 година се случи едно нещастие, което отне седем живота. На тази дата най-старата совалка в NASA се разпадна в атмосферата над щата Тексас, САЩ. Причината е в две думи дупка в крилото.  Сега ще спомена за какво става дума, но първо ще спомена за навлизането в атмосферата.
При навлизане в атмосферата совалката се движи с около 8 km/s, което ще рече около 23 000 km/h, като преди това тя трябва да слезне под 2ра космическа скорост, която потдържа совалката в точно определена орбита. Совалката изключва двигателите, обръща се със задницата напред и се завърта по надлъжната ос на 180о. Тогава се включват системите за корекция, които представляват малки двигатели с размерите на 1/2 cola които духат по okolo 10 kg тяга, което е напълно достатъчно в безвъздушното пространство.  Совалката губи около половината си скорост и продължава да "пада". След определена скорост совалката се завърта по напречната ос и се връща в старата позиция.  Понеже вече е в горните слоеве на атмосферата и трябва да се съчетае съпротивление и аеродинамичност (управление като обикновен самолет) совалката вдига носът с 40о и започва да прави S - образни маневри, които още повече убиват скоростта. Температурата на корпуса е около 1500о С и единственото нещо, което прдпазва екипажа от ада навън са специялни керамични плочки които имат много голяма термоустойчивост и изолация. Броени минути след като плочата излезне от пещта човек спокойно би могъл да държи една такава плоча с незащитена ръка.  При самото навлизане в атмосферата се образува ударна вълна - нещо подобно като при преминаване на моторна лодка, но моного пъти по-силно. Темепературата на корпуса на совалката е около 1500о С, но температурата на ударната вълна  е няколко пъти по-висока.  За да може совалката да кацне тя трябва да измине около 8000 km в безмоторен полет. Работи само системата за корекция, която добре деиства и в атмосфера ако става дума за много финни настройки на курса и височината.  След като скороста падне под определен минимум пилотите преминават на ръчен режим (маневрите дотук са невъзможни за човек) и се насочват към определеното летище.
Носителя представлява един огромен резервоар с твърдо гориво защитено от 2 слоя общивка и един слой нещо като полиуретанова пяна (строителите сигурно ще ме разберат), предпазва горивото от процесите при изтрелване. В тази пяна има пукнатини, празни пространства с въздух. и винаги при всяко изтрелване се отчупват парчета, които не правя кой знае какви повреди. НО при совалката "Колумбия" нещата стават малко по-иначе. При изтрелване, от резервоара се отчупва голямо парче пяна, което се удря в една от плочките при левия колесник и фактически проблемът е бил още на Земята. Въпреки избитата плочка совалката успешно достига орбита, изпълнява брилянто мисията си и тръгва да се прибира. Още в орбита  2 сателита са видяли как от лежия борд се отделят парчета с големината на тетрадка, но за жалост мисията на екипажа не е включвала излизане в открития космос.  Когато навлезли в атмосферата и започнали S - образните маневри започнало да си проличава. вътрешната обшивка се пробила и плазмата навлязла в крилото като нарушила аеродинамичността. Първоначално  с това се справял авто пилотът и системата за корекция. Но когато крилото било вече много повредено автопилотът изгубил борбата за траекторията и совалката се разпаднала.

34
Цитат
В 'черния списък' на противопоказаните за съвместна употреба се оказват повече от 50 медикамента, съобщава Николай Атанасов от БГ фактор
21.01.2005  
Сокът от грейпфрут в комбинация с някои лекарствени препарати се превръща в смъртоносно за човека питие, предупреждава специализираното издание "Medical News Today".
Екип специалисти от школата за медицински сестри към Университетския медицински център Рочестър публикува в декемврийския брой на медицинското издание "The American Journal of Nursing" статия за вредното взаимодействие на сока от грейпфрут с някои от най-разпространените медикаменти.

Ръководителката на изследователския екип Ейми Керч дава като пример смъртта на пациент, който в течение на два месеца съвместявал приема на медикаменти, намаляващи нивото на холестерин в кръвта, с две-три чаши сок от грейпфрут дневно.

Според нея фаталният изход може би е резултат от конкурирането на съставките на сока и въпросните лекарства за едни и същи ферменти, които ги разграждат в черния дроб.

В частност става въпрос за цитохромата P-450 3A4 (микросомален фермент на черния дроб).

В "черния списък" на противопоказните за съвместна употреба със сока от грейпфрут са се оказали повече от 50 медикамента, използвани за намаляване на холестерола, понижаване на кръвното налягане, антидепресанти, болкоуспокояващи, антиалергетици, орални контрацептиви, както и лекарства, увеличаващи потентността като виагра и нейните аналози.

Авторката на публикацията уточнява, че за потенциалната опасност, която представлява сокът от грейпфрут при употребата му с определени лекарства, се знае отдавна, но до момента не й е било придавано съществено значение.

Керч препоръчва на лекарите при предписването на лекарства от рисковия списък, задължително да напомнят на пациентите несъвместимостта им със сока от грейпфрут и да им дават подробни указания за правилната употреба на препаратите

netinfo

35
Metallica - Enter Sandman

37
Led Zeppelin - Kashmir

38
Цитат на: Snowwhite
Pantera-Vulgar Display Of Power'92

Това е нечовешки албум :shock:

39
На един човек му направили лоботомия. След операцията лекарят отива при него и му казва:
- Имам две новини за теб - една добра и една лоша. С коя да започна?
- Ами нека бъде с лошата!
- След лоботомията се наложи да ти отстраним половината мозък.
- А добрата?
- Купихме ти бас.

***

Каква е приликата между мастурбацията и дългите и завъртяни китарни сола ?
- И двете носят удоволствие само на изпълнителя...

***

Q: Каква е разликата между басиста и проститутката?
A: Басистът знае само 22 позиции.

***

Q: Защо басистите застават в ъгъла, когато им стане студено?
А: Защото знаят, че там е 90 градуса.

***

Един баща решил да направи сина си музикант.
Отишъл при професора по пиано и попитал:
- Колко време ви трябва да научите сина ми да свири на пиано?
- Тридесет години - рекъл професора
- Много дълго време. Не мога да чакам толкова - казъл бащата.
- Ами отидете при професора по цигулка отсреща.
Отишъл той и там се повторила същата ситуация, само че професора определил 20 години срок. Нашия човек пак не могъл да чака и по препоръка на професора отишъл при следващия професор по виола.
Така нещата се повтаряли в обратна прогресия. Като минал през щрайха, медните духови, дървените духови, китара и стигнал до барабаните.
Там учителят казал 2 години и го пратил при басиста.
Отишъл за последно нашия човек при басиста и попитал:
- Колко време ви трябва да научите сина ми да свири на бас китара?
- Ходи пий една бира и ела да си го вземеш.

***

В: Как се наричат няколко виолиста в каца с топла вода?
О: Зеленчукова супа.

***

Каква е приликата между китарното соло и преждевременната еякулация?
И двете знаеш, че наближават неминуемо, но нищо не можеш да направиш по въпроса.

П.С.: Хей, да не се засегне някой :P

40
Цитат
Кафявите джуджета са звезди с малка маса, който поради малката си маса, не могат да разтапят водорода на неговата основа, както нормалните звезди. Като резултат те стават големи, газови обекти, които излъчват малко видима светлина.

По някой характеристики тези обекти приличат Юпитер. Те са типичният Юпитеров размер, макар и много по плътен от планета. Повечето масивни кафяви джуджета тежат около 80 Юпитера, или 0,08 пъти слънцето. (Всяка по-голяма от това и с налягане в кората си ще започне процес на разтопяване, образувайки звезда). Все още ясният диаметър на тези тежки звезди е не по-голям от този на Юпитер.

Кафявите джуджета изглежда също да имат нещо като атмосфера, при много звезди липсва поради тяхната висока температура при която крехките молекули бързо изгарят. Gliese 229B, кафяво джудже намиращо се на 19 светлини години от Земята, има голямо количество метан и водни пари в горната си атмосфера, придавайки композиция подобна на тази на Юпитер и луната на Сатурн, Титан.

Но кафявите джуджета и Юпитер подобни са формирани различно, което прави тези две групи съществено различни. Звездите се изграждат от гравитационен колапс на облак от газ и прах. Ако съществува достатъчно маса в частта на облака да образува налягане в основата и да започне съединение, звездата ще започне да се формира. В случая на кафявото джудже, масата е достатъчно голяма, за да колапсира облака, но не достатъчно голям, за да произведе ядрено съединение в ядрото. От друга страна планета се формира от частици сблъскани и събрани заедно в облак. Веднъж масата вече да се обособи от прилепналите частици, образувалата се гравитация в следствие на това ще привлече още частици.

Разграничаването на кафяво джудже от планета остава все още едно предизвикателство за астрономите. Ако те открият обект 10 пъти маста на Юпитер, те не могат веднага да го определят без да знаят начинът му на създаване. В този случай, кой го интересува как ще го определяте? Както е казал Шекспир, розата под каквото и да е име ще мирише винаги така хубаво.


Фил Плеит

41
Култура и изкуство ~> Кино / Александър
« -: 10 януари 2005, 19:37 »
Не благодаря! Опитвам се да ги отказвам

42
Цитат на: Morrigan
В управлението на голяма банка постъпил сигнал, че в едно от отделенията на банката работите вървят на зле. Операции почти не се извършват, активността е близка до нулата. Тръгнал ревизор да провери ситуацията.

Появява се ревизорът в това отделение в разгара на работния ден. Влиза вътре - няма никой. От съседния кабинет на директора се чуват силни викове:

- Но спокойно можеше да играе купа..
- Но нали ако играеше няма да му остане метър...

Поглежда ревизора в кабинета и онемява. Директора на отделението с трима дилъра играят карти. Хмм, казва си ревизора, сега ще ги прецакам. Връща се в операционната зала и натиска копчето за тревога. Започва да вие сирената. Ревизорът отпуска копчето и сирената спира да вие, от кабинета се чува:

- Трябваше да теглиш първо трефите.
- А сега кой раздава?

Ревизорът отново натиска копчето. И отново вие сирената.

- А сега защо подигра купа?
- Нямам нито една пика.

Не побеснява ревизора, сега вече няма да спра. И натиска продължително копчето. В тоя момент от входната врата влиза сервитьорът от кръчмата отсреща и носи 4 бири:

- Чувам, чувам и ги нося вече ...


 :shock:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  Евала за вица!!

43
Разни ~> Представяне / joinmeindeath
« -: 09 януари 2005, 23:44 »
Wellcome to HELL :twisted:  hahaha

44
Цитат на: Double-D


Приятел, тая книга дето си го преписал това, я имам и аз и е коректно да споменеш автора - Велин Станев. Книгата се казва Превъплащенията на Хеви Метъла и е издадена от Ролис-Прес през 1993г.  За тези, които не са чели книгата, ще кажа, че тя разказва за обособяването на 5-те доминиращи жанрове метъл през 80-те - класически, мелодичен, прогресив, китарно-ориентиран и траш. Историята на всеки стил е разказана доста новаторски, чрез историите на групите, които го свирят, а фактологията и изказа за мен поне са на изключително високо ниво.

Та това не го казвам с цел заяждане или тн, но моля всеки да посочва източника си, когато копира цели пасажи или цитира други автори. Нека уважаваме и чуждия труд. Поздрави! :)


Може ли на следващата среща да я донесеш да и хвърля едно очо :roll:

45
Цитат
MobileBulgaria.com: От Токийския университет, и по-специално от неговия Център за квантова електроника, дойде новината за създаване на скенер във вид на гъвкав лист, съдържащ органични диоди, който трябва да бъде прилепен до обекта за сканиране. Това е особено удобно за сканиране едновременно на две страници и ще намери приложение при дигитализиране на стари книги, които често са с изключително чупливи и чувствителни на огъване страници. Новият скенер не се нуждае и от количеството светлина, ползвано в конвенционалните устройства, тъй като органичните фотодиоди работят с отразена от обекта светлина - например, за да получите добър резултат, може да поставите страниците под директна флуоресцентна светлина.

netinfo.bg

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 12
: ??:??