Моден дизайн, сценични костюми/маски и реквизити

Автор Тема: Моден дизайн, сценични костюми/маски и реквизити  (Прочетена 5402 пъти)

mimi_K

• Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 12

Обожавам да анaлизирам сценичните костюми в театър, филм, мюзикъл и др. и да създавам нови и модернизирани версии и модели (пък били и само върху хартия). Най- много ми харесват филми и пиеси със сюжет, развиващ се в минали епохи, със съответните, професионално в детайл изработени костюми, реквизити и маски. Понякога прекарвам дни наред търсейки информация преди да започна някоя скица. Не знам дали един ден ще имам щастието да  осъществя идеите си, но се надявам, че страстта ми към историята, модата и изкуството, никога да не ме напусне.
 :bom: :drunken:
Хайде да не ви надувам главите с моите истории. Нека да ви оставя и вие да се изявите.
:P :wav:
« Последна редакция: 25 Ноември 2007, 21:47 от mimi_K »
Разтърсете света, променете облика му, занимавайте се с безумни дела, станете престъпник, ако трябва, но живейте!

shumkd

• Луд форумджия
  • Публикации: 150
Аз ти пожелавам УСПЕХ !

Sandra_54

• Закоравял потребител
  • Публикации: 33
Кандидатствай и учи! Аз така направих. И сега ще се дипломирам (надявам се!). Има един дизайнер, който взаимства от историята, когато създава моделите си, любимия ми, Джон Галиано. А историята на костюма смятам, че всеки, който иска да се занимава с мода и дизайн трябва да я знае. Тя е много важна и много интересна. Има учебник по история на костюма, който е за университетите, пълен със рисунки и много информация. Намери го и го научи. Ще ти е много полезно да знаеш всичко за различните епохи и костюмите, и аксесоарите (през някой от епохите много пищтни и разнообразни, например през абсолютизма при Луи 14-ти), и всичко останало... :)
Sandra_54

mimi_K

• Редовен посетител
  • **
как се казва този учебник? къде учиш в момента?много хора са на мнение че такава професия няма перспектива, поне в България.Играех си наистина с мисълта да кандидатствам, или поне да се поогледам, но това ще стане най рано след година когато завърша висшето. Има ли възможност да се започне моден дизайн задочно? Никак не съм наясно как стоят нещата около приемни изпити, или учебни заведения за тази специалност в България, тъй като уча в чужбина.
Разтърсете света, променете облика му, занимавайте се с безумни дела, станете престъпник, ако трябва, но живейте!

shumkd

• Луд форумджия
Явно "отърваването" "от банкети" наближава (оставило следи по теб), след като се връщаме с такъв интерес при страстта към костюмите ;)

mimi_K

• Редовен посетител
  • **
еее, как ще кажеш така...мен не ме е пускало, че сега да ме хваща...аз кандидатствах преди 5 години едновременно за архитектура и моден дизайн, но за моден дизайн имаше само 12 места и не се получи, че така де започнах архитектура и си играя с мисълта да започна едно задочно...

shumkd

• Луд форумджия
Спокойно де! Не съм забравил- помня ;)
Шегата, касаеше продуктивността ти напоследък по-точно тази, която намира място в сайта ;) :)
« Последна редакция: 12 Май 2008, 07:13 от Иванова »

Sandra_54

• Закоравял потребител
  • Публикации: 33
За съжаление не можеш да учиш Моден дизайн задочно. Има само редовно. А изпитите (поне при мен) бяха три: графика, натюрморт и един устен. Много беше трудно. Аз едва успях да вляза тази специалност. Изпитите с рисуване бяха по шест часа всеки, а местата много малко и трябваше супер много да се напрегна, за да успея, но си заслужава. Ходих на курсове преди това... И изпълних мечтата си! Много съм доволна и щастлива, че успях да завърша това, което съм искала винаги. Много е интересно. Не се замисляй изобщо. Аз също като тебе, повлияна от чужди мнения, учих една година нещо, което не ми беше по сърце - Международни икономически отношения... Беше ужасно, но ми показа, че аз съм човек на изкуството, и че това е, което искам да правя през целия си живот - изкуство! :)
Sandra_54

mimi_K

• Редовен посетител
  • **
А ти къде учиш? Виждам че си от Варна, но там, до колкото съм информирана, има моден дизайн само в свободния или бъркам...В софия ли учиш?И моите приемни изпити за спец. архитектура бяха около 4 часа, то бяха скици, то бяха креативни решения на задания, обща култура и тн...доста от моите резулатати през времето ми на обучение дори са качени в сайта.

Сигурно имаш някои твои скици, много ли ще е нахално ако те помоля да ми покажеш някои твои творби, за да си имам на представа какво точно се очаква?  :D Много ще се радвам да видя на какво ниво се работи в тази среда.

: ??:??