За физическото безсмъртие

Автор Тема: За физическото безсмъртие  (Прочетена 1433 пъти)

akademika

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 87
За физическото безсмъртие
« -: 01 май 2008, 18:41 »
Нашата цивилизация все още e на първото най-ниско стъпало на разума, за да и е необходимо безмъртието. Въпреки това тя се движи към него естеиствено и изкуствено. Първобитният човек е имал средна продължителност на живота около 15 години. По времето на Римската империя средната продържителност на живота стига до 30 години. В началото на 20 в. продължителността на живота е вече 40-50 тодини. През 80 години на ХХ в. средната продържителност стига до 70 години. А днес средната продължителност на живот в Япония надминава 90 години. Изводът е, че естествената продължителност на живота се ускорява, а периодът на времето на това ускорение намалява.
Генетиците след разкриването на структурата ДНК и РНК, структурата на белтъците, ензимите, гетнетичния код и мн. др. генетичи открития, откриват пътя къэм мечтаната продължителност на човешкия живот. През 2001 година бе направена много важна крачка с разкриването на цилия човешки геном /последователността на подреждане на човешките гени/, което е пътя към продължителността на човешкия живот, лечението на рака, спина и мн. др. болести. В последно време учените са открили ген на смъртта и имат успешни опити за продължаване на живота при примитивни организми. Ще се стигне до ново ускорение за продължаване на живота на човекът, което ще бъде най-переспективното и ще бъде постигната от човека чрез научно-техническото познание.
Клонирането също е възможност за вечен живот чрез безкрайно прераждането. Увеличаването на продължителността на живота се получава и при употребата на много биологично активни вещества против стареенето. Така че чрез постиженията на съвременната наука, "вечната младост" вече не е химера, а близко бъдеще.
Движението на науката към вечния живот ще бъде и движение към вечната младост на човека, защото вечен живот на грохнало от старост човешко същество не е нужен. Такъв вечен живот ще бъде по скоро жестоко безсмислено наказание. Така че истината за съществуването на живот в мумифицирани йоги, които са на повече от хиляда години е вярна, но те са осъществили само много бавна смърт, която е по лоша от ада. Затова бъдещето съществуване и развитие, но само на хуманизираната човешка цивилизация ще има нужда от голяма продължителност  и активност на човешкия живот. Защото нехуманната разумна цивилизация с преобладаващи уродливи човешки същества ще бъде ограничена от самоунищожението което ще предизвикат нейните научно-технически постижения. Такава цивилизация ще има възможност да стигне в своето развитие само до постижения, с които може да се самоунижщожи.
Всички мистични и религиозни учения ни обещават вечен живот само след смъртта, но до сега си останаха само с празните обещанията, а само науката ни обещава увеличаване продължителността живота преди смъртта и върви към него като дори тя е допринесла за увеличаване средната продължителност на живота. Не случаен факта, че точно в най-развитата техническа Япония се е стигноло до такава голяма продължителност на живота. Можем разумно да избираме и разберем, че само чрез научно-техническо и хуманно развитие можем по необходимост да постигнем желаната продъжителност на човешкия живот.
Човекът /разумът/ само ще увеличава своята продължителност на активен физически и духовен живот, но това движение ще бъде безкрайно, за да има смисъл. По този повод съм сложил вечната младост в кавички, за да подчертая, че смислено е само вечното движение чрез развитие. Затова няма съвършенно съществуване никъде в Природата, за да има развитие - като само самото съществуване на първичната материя може да бъде абсолютно но не съвършено, за да го има относителното развитие. Тава предполага, че между абсолютно и съвършено има огромна разлика. Например безкайността е абсолютна, но несъвършена, защото не е зъвършена система, няма външни стени и пр. От другата страна стои ограничението на най-малкото изразено от първичната материя, като неделима най-проста материална субстанция с потенциал за еволюция. Тава малко първично нещо пък няма вътрешност. То е безструктурно, значи безформено, но само с потенциални свойства за развитие, които определят неговото абсолютно съществуване, несътворимост, неунищожимост безкрайния му брой и вечно развитие , разбира се.
За да не се отклоняваме много от темата за вечният физически живот ще задам няколко въпроса:
1. Ако съществува абсолютно съвършеното нищо би ли съществувал света и бог?
2. Ако съществува абсолютно съвършеното равновесие ще съществува ли света и бог.
3. Ако съществува абсолютно съвършеното нещо би ли съществувал света и бог?
4. Ако съществува абсолютно съвършения хаос били съществувал света и бог.
От отговорът на тези въпроси зависи възможно ли е абсолютното съвършенство на всичко съществуващо и развиващо се /включително и човешкия живот/, защото несъвършеният човешки дух може да стигне до тези отговори като опровергае съмнението на мистиката и религията за тази възможност.
Възможно ли е съществуване без развитие и развитие без съществуване? Първо трябва да съществуваме минимално, а чрез развитието да гоним максималната продължителност на живота, което е във възможностите на човека.
« Последна редакция: 02 май 2008, 01:03 от admin »

Марчето

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 67
Re: Зафизическото безсмъртие
« Отговор #1 -: 01 май 2008, 19:20 »
Хммм...според мен съвършенство има само в природата, а човешкия разум  се стреми към съвършенство по-висше от нейното.Мисля че бая ще се озори, но нищо не пречи да опита. :D Иначе човек може да се развива безкрайно, но мисля, че понякога развитието води до упадък, а след упадъка идва пак развитие и така се получава един омагьосан кръг.Така или иначе не мисля, че да живееш безкрайно дълго е хубаво.Щом в природата всичко се ражда и умира, може би така е по-правилно.Може и да съм с малко остарели и ограничени разбирания, не знам. :)
Не гладувайте!!!:)

akademika

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 87
Re: Зафизическото безсмъртие
« Отговор #2 -: 01 май 2008, 21:39 »
Точно поради несъществуване на абсолютното съвършенство не е възможно съществуване на безсмъртие, но продължение на човешкия живот може да има. Със жалките 70 години, от които част са некъдърна старост не можем да превземаме безкрайния космос. Появява се необходимостта  за по-голяма продължителност на човешкия живот, която да бъде пълноценна продължителност. Генетиката вече е наблизо до тази възможност.

akademika

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 87
За физическото безсмъртие 1
« Отговор #3 -: 03 май 2008, 22:53 »
Трябва добре да опознаем и разберем абсолютните понятия като вечност ,безкрайност, съвършено и др. защото  тези понятия са прекалено трудни за разбиране от крайното човешко съзнание, но понеже то ги е създало би трябва да може, да ги разбере, за да се възползва от тях като обясни съществуването на света и неговото развитие, в което да се впище така неоходимото влечение към безсмърие от човека. Затова в понятието свят трябва да влагаме неговото обективно, реално съществуване, което ни заобикаля отвсякъде и което е вътре в нас. В понятието бог би трябвало да влагаме неговото съществуване и несъществуване, защото несъществуването на света е невъзможно поради нагледното му съществуване, а съществуването на бога е извън всякакви доказателства.
Изясняване на понятията и категориите с които искаме да обясним нещата е необходим повод за расъждение, който ще ни покаже колко малко незнание и неточност за тях може да изопъчи истината за нещо и да ни доведе до грешно определение за него. Нашата цивилизация е на първото стъпало на разум. Това означава, че е още много незнаеща и затова се е развивала и се развива чрез пробата и грешката. Дори науката се развива така, но открива и доказва своите истини, докато всички останали учения открай време само казват, но не доказват нещата. Така само придават на едно нещо стотици лъжливи определения, които искат да ги приемем на доверие за истина. Излиза, че поради незнаниено всеки си има своя истина за едно нещо, но самата истина е само една. Философията до днес е правила същото/провъзгласила е различни виждания за едно и също нещо/ и затова не е решила своите въпроси, защото първо, не е изяснила напълно понятията и категориите с които работи, за да стигне до истината и второ няма необходимото обвързване с обективното познание, за да докаже достигнатите истини.
Логичният отговор на зададените в предния пост въпроси е, че както света, така и бога не могът да съществуват при абсолютното си съвършенство:
Съвършеното нищо ще представлява безкрайна и вечна празнина, в която ще липса движението, съществуването и всичко останало. Няма движение.
Съвършеното равновесие ще представлява една бездиханна вечна и безкрайна същност, при която е невъзможно движение и съществуване.
Съвършеното нещо ще представлява една завършена система, при която не можеш нищо да прибавиш и нищо да изхвърлиш. Престава да има движение и смисъл от съществуване.
Съвършенният хаос ще представлява само обсолютно движение и съществуването е невъзможно поради липса на цялостни системи /структури и форми/. Има само движение.
Ако направим смес от абсолютното нищо, нещо, равновесие и хаос ще получим съществуващият относителен свят и невъзможност за съществуването на бог, защото той не може да бъде относителен.
С така поставените въпроси и отговори се стига до разбирането, че всякакъв род безмъртие на човекът е невъзможно и безмислено, но относително физическо продължение на човешкия живот хем ще е възможно, хем ще е необходимо, хем е примамливо!
Безсмъртни живи клетки има. Това са ракови клетки, които биолозите отглеждат в изкуствена хранителна среда. Те представляват безформена постоянно растяща маса на делещи се клетки, вече десетки години. Затова съществуването на безмъртните ракови клетки ни дават повод за много размишления. Например, въпреки че са безсмъртни те не могат да стигнат до определена системна структурна форма, а само до една аморфна маса, което подкрепя казаното по-горе. Така че човека, който е изграден от строго съгласувани функционални структури и форми няма възможност за абсолютно безсмъртие, както и няма необходимост от него, но има възможност да увеличава постоянно своята продължителност на живот.

akademika

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 87
Re: За физическото безсмъртие
« Отговор #4 -: 04 май 2008, 01:22 »
И така е добре! Поздрав!!!

 

: ??:??