Svchost.exe ми взима цялата мощност на процесора .. :(

Автор Тема: Svchost.exe ми взима цялата мощност на процесора .. :(  (Прочетена 4992 пъти)

GPenchev

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Здравейте .. преди около месец компютъра ми изведнъж се забави до неузнаваемост .. толкова се забави че 2 минути отваряше task manager докато най накрая не го отвори и не видях че единия от процесите svchost.exe използва 99% от целия капацитет на процесора ... Веднага елиминирах процеса и компютъра си тръгна да работи нормално както подобава. Но нещеш ли след 38 минути пак се появи същия процес който отново краде CPU ... Търсих рових се за да разбера къде е проблема но не намирах нищо ... накрая отчаян вече реших да преинсталирам OS поневе това беше неизбежния изход но се указа че не е изход и отново започна да се появява тоя процес дори и без да има нищо инсталирано на него освен драйвърите ... Има ли някой някаква идея как мога да си реша проблема?

BateJore

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Проблема ти е хардуерен, опитай се извадиш паметите и пак да ги поставиш. Можеш също да издухаш от прах самия компютър, но вминателно че може да разместиш нещо и да не тръгне целия пс.

admin

• Администратор
  • Форумен лъв
  • Публикации: 1000
BateJore, проблема не е хардуерен, а си е чисто уиндоуски.

Според мен най-вероятната причина е че ти е включен Autoupdate-a na Widowsa.
Ъпдейтни си го до последна версия и го изключи да не се пуска автоматично (Control Panel->System->Aumatic updates->Disable).

Проблемът също така може да се дължи и на вирус, антивирусна, драйвер, но първо пробвай това.

Tomad

• Луд форумджия
  • Публикации: 156
Естествено, Admin е прав.
Проблемът е с Уиндоус и то почти сигурно касае ъпдейтите.

Ако се притесняваш случайно за паметите, по-добре им пусни един mem-test, има ги хиляди в Гугъл и ще разбереш дали са в изправност.

ето и мнението на др. експерти. по същата тема тук.

Раздвоен ум - разтроен стомах.

llZerOll

• Закоравял потребител
  • Публикации: 33
svchost.exe  Като само един процес ли ти го показва на task manager-a?
Гледай сега, то е малко сложно.  :D
Ако ти го показва като повече процеси, значе е свързан с някои услуги/програми, които използваш.
Аз не съм специалистка, ама можеш да посъкратиш тези услуги/програми, които не ти трябват в момента, когато работиш.
Мисля, че си забелязал, че не можеш да го спреш от task manager-a директно.
Ако си със Виста цъкаш десен бутон на процеса и даваш Go to Service(s) и ще ти прескочи на табчето Services, като ще ти селектира всички услуги/програми/процеси, които вървят под svchost.exe .
Можеш също да ползваш Process Explorer, ако си с ХР. Като цъкнеш два пъти на svchost.exe, ако не ме лъже паметта, ще ти флипне директно към табчето Services  на svchost.exe и ще може да си избереш кои процеси да спреш от там.

llZerOll

• Закоравял потребител
  • Публикации: 33
Вече има нови и по-силни процесори, като core i7, достатъчно мощни за да се справят със лошия svchost.exe  :lol:

Ха!

: ??:??