- Докторе, как да излекувам мъжа си?
- Той е напълно здрав, госпожо.
- Но вчера като се върна вкъщи се развика, че всички кучета по улиците са с чадъри.
- Нищо чудно, вчера наистина валеше като из ведро.
- Тъй, значи всяка нощ сънувате как някакво кошмарно същество ви се нахвърля и ви удря с тупалка? Като се събудите съществото изчезва, нали?
- Там е работата, че не, докторе. Сутрин съществото обикновено започва да крещи: “Стига си се размотавал, заведи децата в градината!”
- И тъй, от какво започна депресията ви?
- Бившата ми жена се запозна със сегашната ми. Първо се посдърпаха малко, но после се съюзиха и заедно набиха бъдещата ми жена.
- Докторе, напоследък съм разтревожен за умствените си възможности.
- Какви са симптомите?
- Много тревожни – всичко каквото каже жената ми се струва разумно.
- Докторе, сънувах, че се разхождам по улиците абсолютно гола, само със шапка.
- Изпитвахте ли неловкост?
- Разбира се – шапката беше толкова старомодна.
- Докторе, благодаря ви, че ме излекувахте от манията за величие. Сега съм човек с ненадмината, фантастична и може да се каже феноменално-гениална скромност.
- Докторе, не можете да си представите колко ми е трудно – обяснява пациент. – Жена ми ме пита нещо, после си отговаря сама, а след час започва да ми обяснява защо съм отговорил неправилно.
Психиатърът:
- Напразно се оплаквате от комплекс за непълноценност. Напротив, вие съвсем точно оценявате възможностите си.
- Значи роднините ви се притесняват от това, че обичате вълнените чорапи? Това е съвсем нормално, мнозина ги предпочитат пред изкуствените. Аз например.
- А как ги обичате – с олио и оцет или с лимонов сок?
- Докторе, мъжът ми се държи странно. След като изпие кафето изяжда чашката, като оставя само дръжката.
- Наистина е странно, та дръжката е най-вкусна.
Психиатърът:
- Осъзнаването на собствената ви непълноценност как се появи? Внезапноq или се развиваше нормално във връзка с женитбата и бащинството.
- Казах на психиатъра, че мъжа ми пуска колелца дим през носа, а той ми рече, че не е опасно.
- Наистина много мъже правят така.
- Да, ама моят не пуши.
Психиатърът:
- Кога забелязахте, че получавате удоволствие от партийни събрания?