Помогнете имам проблем с лаптопа

Автор Тема: Помогнете имам проблем с лаптопа  (Прочетена 5389 пъти)

lifemax

• Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 16
Здравейте!

Купих си преди 5 години лаптоп от ####### и сега нещо не иска да се включи! Снощи си работише нормално, но днеска го включвам и оп пише ми на черен екран  Windows C its formated? и до никаде. Само това стой, цъках копчета рестартирах но не тръгва и не тръгва? Това от какво може да е ? Да не ми се е развалил нещо хард диска?
Благодаря ви предварително за отговорите и помоща! Как все на мен ми се случва през 1 месец все нещо му се случва...
« Последна редакция: 23 Септември 2013, 11:14 от silvina84 »

llZerOll

• Закоравял потребител
  • Публикации: 33
Re: Помогнете имам проблем с лаптопа
« Отговор #1 -: 22 Май 2013, 19:25 »
Занеси си го на специалнист и се готви за най-лошото.  :(

Rita

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #2 -: 22 Септември 2013, 19:44 »
Неее, далеч не е задължително да се подготвяш за най-лошото. Моят съвет е да потърсиш помощ от приятел, защото може наистина да не е нищо особено - проблеми с харда, с батерията, с рама и нещо подобно, което почти всеки човек може сам да си дакупи и смени. Така че питай приятели първо, защото в сервиз определено ще ти вземат доста парички...

Сега, ако не се случи нищо, то можеш да разгледаш различните предложения за компютри и ноутбуци. Аз например харесвам Acer. Само напиши в интернет jmt.bg излиза на едно от първите места, а в него има интересни предложения за ноутбуци. Иначе когато потърсиш за други лаптопи и подобни неща ще намериш и много качествени компютри с добри параметри в stealtech.org да влезеш пак няма да сбъркаш. И там възможностите за нов лаптоп или настолен компютър са отлични.
« Последна редакция: 25 Януари 2014, 18:47 от Rita »

kasius

• Луд форумджия
  • Публикации: 123
« Отговор #3 -: 22 Септември 2013, 21:54 »
Глупости! Форматира се само диск С, където е инсталиран windows и се товари нов. Само че има два проблема - първо, ако при предната инсталация не са ти разделили харда и сега windows не тръгва, тогава това което казва vale5, ще стане реалност. Второ - компа ти е от преди 5 години иможе да не е достатъчно мощен за новите версии на windows. Ако ти е разделено дисковото пространство - инсталирай смело XP - извади си след това информацията и си купи нов лап топ!   8)

П.С. Пробвай първо обаче, ако имаш оригиналния диск с инсталирания на компа ти windows, да го поправиш (repair).
« Последна редакция: 22 Септември 2013, 22:00 от kasius »

Tomad

• Луд форумджия
  • Публикации: 156
« Отговор #4 -: 23 Септември 2013, 15:41 »
Не се карайте, хора, това е по-скоро знаково за тотално прецакан харддиск. Вариант има и да е вирус.

Откъде е лаптопа няма значение. Но има значение каква марка и модел е. Като гледам, веднага бих предположил, че е някое от "по-новата" серия  НР, които са стократно по-зле от някогашните.
Но на мене ми е по-странно друго: дали това съобщение означава, че открива някакъв буут сектор, иначе би ти изревало, че не може да зареди (Boot failure). Демек знае, че е Уиндоус инсталация.

Тоест вероятно хардът не е тотално затрит. Но това не означава, че ще е използваем занапред, разбира се.

Не съм експерт, затова не мога по това описание да дам повече инфо.

През месец ли му се случва нещо? Това е вероятен проблем в задклавирното устройство.
Раздвоен ум - разтроен стомах.

Quantum123

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #5 -: 26 Май 2022, 12:26 »
Ако имаш чести проблеми, по-добре си го смени и купи един macbook.. Забравяш за каквито и да било проблеми.. Само единствено от време на време трябва да го водиш на apple сервиз да го почистват и ако се наложи да смениш някоя част.. батерия за macbook, зарядно за macbook, клавиатура за macbook

captainFill

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #6 -: 05 Юни 2022, 04:25 »
Здравейте!

Купих си преди 5 години лаптоп от ####### и сега нещо не иска да се включи! Снощи си работише нормално, но днеска го включвам и оп пише ми на черен екран  Windows C its formated? и до никаде. Само това стой, цъках копчета рестартирах но не тръгва и не тръгва? Това от какво може да е ? Да не ми се е развалил нещо хард диска?
Благодаря ви предварително за отговорите и помоща! Как все на мен ми се случва през 1 месец все нещо му се случва...

Защо не преинсталирате?

: ??:??