Мнооого интересни разсъждения, уважаеми Веселяк. И много тъжни - досущ като всичките тези 24 години на тотална повсеместна разсипия, наречени кой знае защо "демокрация", в зората на които банди разсипници крещяха "Времето е наше!" и "Кой не скача е червен!".
Само че не ти ли е идвало на ум, че когато синът ти крещи "Отставка!", го прави не в лицето на тоя или оня депутат, а в моето и в твоето лице, в лицето на България. Защото тези депутати не са окупирали парламента, не са седнали насила в Народното събрание. Изпратени са там с гласовете на няколко милиона избиратели. И "протестът" е не против правителството, колкото и да изглежда персонален, а по същество срещу нас, срещу решението на избирателите. А това значи конкретно срещу демокрацията, която пък значи народовластие. Само че народът не е на жълтите павета, Веселяк. И не мисли като вас...
Не ти ли е хрумвало и друго - че "окупация" /на територия, която може да е и аудитория, ВУЗ или кръстовище/ според всички източници е проява на тероризъм. И че когато няколко десетки "ранобудници" окупират нещо, те всъщност практикуват форми на терор, тероризират мнозинството. А който практитува каквато и да е форма на терор, се нарича не "протестиращ", а "тероист".
Знам, че няма да приемеш подобна квалификация за сина си, Веселяк, но фактите са упорито нещо. А с терористи не се преговаря, тях обикновено ги бият, ако си забелязал.
Ти си твърдо против олигарсите, но всяка демокрация - и английската, и американската в това число - са олигархически системи и сами създават олигарси. А те са раковите клетки на демокрациите - смучат от държавата и от обществото и дават разсейки. И когато средствата за производство не са държавни /а демокрацията, за която си се борил, се идентифицира с приватизацията/ появата на олигарси е неминуема.
Така че който и да е собственик на БТК или на единствения автозавод, или на мрежа медии, каквото и име да носи, той ще е олигарх. И борбата с него ще е обречена.
Ти негодуваш, Веселяк, че на "Шишман" имало КПП и проверявали документи. Ами ще проверяват, щом половината "протестиращи" се оказаха добре платени и отлично организирани погромаджии. А другата половина - ги тресе синдромът Кошлуков-Панделиева /ако не си забравил, които най-успешно осребриха студентския си "праведен гняв"/.
И на мен много неща не ми харесват, уважаеми Веселяк. Но си давам сметка, че в държава като нашата - ограбена и без никаква икономика - и най-добрите намерения са осъдени. Но каквото имам да кажа, аз ще го кажа на изборите - форма и инструмент на демокрацията. Докато живата верига около парламента е форма и инструмент на терора.
Този парламент и това правителство са легитимни, колкото и да не ви се иска. Алтернативата е служебно правителство от обкръжението на Плевнелиев, този политически Андрешко, или ужасяващата наглост и абсолютното пожарникарско безхаберие на ГЕРБ. Е, тая алтернатива за мен не е приемлива. Но ако се окаже, че мнозинството споделя твоите възгледи, ще трябва да го преглътна. И да чакам следващите избори. Без "ранобудници", без окупатори, без живи вериги. И, разбира се, без битки с полицията и жандармерията.
Аз мисля така, Веселяк!