Идеята ми харесва. Имам следното предложение за технологията по написването.
1.Прави се предварителен списък на желаещите да участват. Тук, във форума със срок 5-7 дни колебаещите се да се решат. При предизвикателствата тече обява за това. Всеки участник заявява каква дължина на всяка отделна част смята за подходяща. Примерно се събират(ме) петима желаещи да опитат. Предложенията за дължина са 30, 50, 80, 20, 100 изречения. Смята се средно аритметично (56 в случая) и се фиксира тази дължина плюс-минус 5 изречения. Може най-голямото и най-малкото предложение да отпадат, и едва тогава да се смята средноаритметичното.
2.Модераторът тегли жребий кой да е пръв. Изтегленият написва и публикува до 3-5 дни първите 30, 50, 100 изречения (онова средноаритметично по-горе). Пише вместо заглавие "Първа част".
3,4,5,6 Подобно на т.2 модераторът тегли жребий, поредният избран има същия срок да напише своята част и да завие в нова посока или да продължи по посочената пътечка. Важно е до последно никой да не знае кога ще му дойде реда!
7.Финалът. След като всички участници са минали по реда си, или публиката, или модераторът, или нов жребий определя кой да напише финала. Финалната глава може да е малко по-дълга, до 1,5 пъти по-дълга от онова средноаритметично. Подчертавам - "до"! Може да е и 10 изречения само. Срокът за написване на финала обаче остава този, който ще се фиксира в началото като за всички останали глави. 3-5 дни.
Разбира се, това е само предложение. Сроковете са условни и за да няма спорове, може да ги определи модераторът. Колкото до определянето на финалиста, там е по-сложно. Маркирах възможностите, кажете и вие коя от тях е най-добра!