Предложение за ново предизвикателство в проза

Автор Тема: Предложение за ново предизвикателство в проза  (Прочетена 16846 пъти)

perperikon

• Форумен лъв
  • Публикации: 623
Гласувам за "Завещанието".
Един IP адрес - един глас за произведение!

sauronboab

• Луд форумджия
  • Публикации: 162
Аз за "Пробуждане"

esenna

• Форумен лъв
  • Публикации: 264
  • откровена до болка

"Завещанието"

Довереница

• Луд форумджия
  • Публикации: 221
"Хижа Въображение"

perperikon

• Форумен лъв
И с три гласа заглавието е "Завещанието".

esenna

• Форумен лъв
  • откровена до болка

И сега какво следва?

esenna

• Форумен лъв
  • откровена до болка
Какво ледено мълчание - нали щяхме да публикуваме общия разказ с имената на писалите го - проблем ли има, системата не позволява или какво, някой ще обясни ли? Къде е модератора - ни Порчев, ни никой - какво се случва?

sauronboab

• Луд форумджия
И аз не зная. Трябва да бъде направена и преценка, дали да има нови предизвикателства от дози тип. Може би лятната почивка е започнала за повечето хора и интереса към това е спаднал.

esenna

• Форумен лъв
  • откровена до болка
Хубаво - да се напише - ЛЯТНА ПОЧИВКА! Започнахме нещо, то излезе добро и сега наникъде - нито е завършено, нито  нищо, има и класации, като изришно е указано в правилника, че е без класиране - системата не била пригодена и т.н. - модератор не би ли могъл да напише от телефона си една дума?! М?

Довереница

• Луд форумджия
" 6.След публикуване и на финалната глава всички петима участници дават предложение за заглавие на разказа, гласуват за тези предложения и спечелилият участник публикува целия сглобен разказ със заглавието и с уточнинието, че това е съавторски разказ."

Спечелилото заглавие е "Завещанието" и онзи, който го е предложил пуска целия разказ с доп. обяснение, че е съавторска творба. Заглавието е предложено от esenna и brinne. Едната от двете трябва да извърши последното действие.Ако технически е възможно може и двете да го публикувате едновременно.

perperikon

• Форумен лъв
Извинете ме, но мълчанието ми не беше ледено, а горско-тилилейско-безинтернетско.

esenna

• Форумен лъв
  • откровена до болка
Пери, да не си се озовал на "Дяволската пътека" :) :D

Довереница

• Луд форумджия
Ще се опитам да си поиграя на предложения :) :

Имаме опция да повторим всичко по същия начин. Или същото начало без финала като всеки пише своя финал и съответно всеки публикува или се гласува за един от финалите и се публикува спечелилият, който слага и заглавие.
 Имам и  една нестандартна идея: Чрез жребий се определя реда на писането, а също и кой ще пише финала. Първият написва първата част, но вместо да я публикува я праща на втория, който пише своята част и заедно с първата я праща на третия и.т.н. пишещият финала накрая публикува цялата творба с обяснителни бележки за съавторство. Всички са изненадани... ( И започват да се карат) :) Така се избягва от лапите на програмата и контактите между участниците са само във форума.

Но има едно ако... Ако кандидатите за участие са примерно 15- 20.?! Евентуално биха могли да се разделят на отбори (по жребий) и да си работят според правилата и тогава ще има няколко творби...

Това ми беше вдъхновението откъм предложения (за тази вечер) Вие сте на ход:)
« Последна редакция: 20 Август 2020, 01:12 от Довереница »

sauronboab

• Луд форумджия
Мисля, че за да е максимално отворен за участие, следващият етап може да се проведе в "бързи кръгове". Т.е. всеки кръг е едно микро-тридневно предизвикателство, в което може да участва всеки. Тези кръгове се състоят от 2 дни за писане на предложения и един за гласуване, победителят в микрокръга става продължител на разказа, а останалите произведения може да бъдат ползвани за идея на развитие на разказа в следващите (микро)кръгове.

perperikon

• Форумен лъв
...Чрез жребий се определя реда на писането, а също и кой ще пише финала. Първият написва първата част, но вместо да я публикува я праща на втория, който пише своята част и заедно с първата я праща на третия и.т.н. пишещият финала накрая публикува цялата творба с обяснителни бележки за съавторство...
Тази идея не ми допада особено. Примерно, както бях четвърти по ред, четях всяка част преди моята, въображението ми работеше и на практика "пишех" на ум всяка следваща част. А с това предложение само ще си гледаме пощата и ще чакаме. А когато дойде писмото, ще сме неподготвени и вероятно ще се панираме от краткия срок, който е даден. Същото важи и за публиката, която следеше, очакваше и се вълнуваше от поредните части на разказа. А иначе би получила един готов разказ, без тръпка, без очакване, който ще се различава от останалите в реката от разкази само по това, че е писан от няколко човека.
« Последна редакция: 20 Август 2020, 10:42 от perperikon »

: ??:??