Равносметка

Автор Тема: Равносметка  (Прочетена 681 пъти)

Bistra_Stoimenova

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 28
Равносметка
« -: 22 юни 2021, 13:06 »
Някога, много отдавна, се регистрирах тук с идеята да намеря други шматки като мен, с които да се забавлявам. Търсех си читатели (и още си търся) исках да си сверя часовника. Сайтът беше първи резултат, голям, с много категории, стана ми интересно да опитам.

Също толкова отдавна, същата тази "общност" тук, ме поля със студен душ и пълната си незаинтересованост. Тогава си тръгнах, изтрих всичко и се зарекох, че повече няма нищо да кача. Мина година и половина и реших да опитам отново. Ей така, за опита, да дам втори шанс. Презумпцията беше, че най-дългата ми история очевидно не е по вкуса на всеки и респективно не е интересна. Затова реших да започна да качвам и други неща, неща които са различни, разнородни като жанрове и дължина. Пък да видим какво ще стане. Току-виж намеря читатели.

Днес, почти две години по-късно (приблизително), си правя равносметка и тя никак не ми харесва. Защото статуквото не се е променило, нито вниманието към онова, което пиша. Няма значение КАКВО пишеш в този сайт, важното е да имаш ЛОБИ (т.е. важно е КОЙ го пише). Приятелството с две трети от потребителите ти гарантира сигурен поток от читатели, без значение от словестната диария, която произвеждаш.

Обаче няма значение, защото нещата са "аз на тебе, ти на мене". Когато не участваш в схемата, те чака игнор. Няма значение каква е дължината на произведението, дали участва в конкурс или просто си го пуснал щото ти е скучно. Няма значение и КАКВО е произведението - стихче, картинка, роман, разказ - ако не си от "тия", просто можеш да се откажеш. Винаги се намира някой спамър-звезда, който обира вниманието на общественото мнение. Незаслужено, с наглостта и бездарието си. И постоянния спам, който го държи на гребена на вълната по единствения възможен начин в този сайт - коментарите.

Дадох втори шанс на сайта, налагайки си месеци наред да търпя пълно игнориране и минимално, спорадично внимание към онова, което пиша. Без значение какво е въпросното нещо. Преглъщах унизителни псевдо-класирания в "предизвикателствата" - в стил, абе хубаво е, ама не си наш човек, затова дай да стимулираме тия дето са по-зле. Обаче търпях, мислейки си, че с времето ще се намери кой да ме чете. Нали, с времето хората ще видят, че нещата ми са интересни, все някой ще ги хареса, ще прочете едно, после друго, после трето. Да, ама не.

Обаче не се намери. Точно обратното, читателите намаляха в геометрична прогресия. Защо, не мога да кажа, знам само че със сигурност начинът ми на писане на проза не се е влошил. Само че вкусът на тази "общност" очевидно не толерира моите неща. Да, ще го повторя - четат се неща тук, просто не моите.

И да, разочарована съм. Да, очаквах повече и да, работите ми са добри и заслужават повече (и не, не се хваля, просто констатирам ОБЕКТИВНИ факти).

Някога бях написала цяло произведение, с което да си тръгна. Сега реших да е тема. Тъкмо ако на някого му е тънко засегнато самочувствието, може да се оплаче на админа, да я докладва и да я изтрият тази тема. Този път няма да трия произведения, те и без това все едно не съществуват за целокупното юзърско човечество тук. Излишно разтакаване и за мен, и за админа, на практика.

Честно казано, иде ми да псувам, да викам, да крещя и да обиждам. Обаче няма смисъл, защото гласът ми е глас в пустиня. Мога да кажа само, че съм страшно, безумно и невероятно разочарована от този сайт.

Не знам дали ще остана тук, нито колко. Не съм сигурна дали искам да дам трети шанс на това виртуално пространство. Знам само, че когато си писател, когато разказваш истории, боли да няма кой да ги чете. Боли и наранява да видиш, че други, далеч по-бездарни, се къпят във внимание и имат самочувствие от тук до Владивосток.

Не ме интересуват вашите коментари в стил "тук е като в детската градина, на ти си куклите, дай си ми парцалките". Няма да влизам и в обяснителен режим под тази тема за това кой на кого какво е направил. Очевидно е, не е нужно да имаш диплома по квантова физика, за да теглиш един диагонал на сайта, за да видиш кое как точно се случва.

На нападки в стил "ти па щото много убаво пишеш" също не смятам да отговарям. Пиша добре, по-добре от доста от вас, драги господа и дами. Ако не ми вярвате, прочетете и проверете.

Ако искате да ми кажете нещо - има лични съобщения в сайта, ще гледам да отговарям. Това е и една от причините, заради която още не съм си изтрила профила. Чатовете. Защото обичам да си приказвам с хората и има няколко истории, които следя.

Ако искате да прочетете останалите ми истории - онези, които са "увиснали" по средата в момента - имам регистрация и в други сайтове, не е проблем да ме намерите.

В заключение - наясно съм, че животът не е честен. Обаче как ще го живеем, определяме ние. Наясно съм, че никой с нищо не ти е длъжен. Обаче когато случайни съвпадения се превърнат в тенденция, която продължава месеци и години, значи нещо не е наред.

Иринакис

 • Редовен посетител
 • **
 • Публикации: 24
Re: Равносметка
« Отговор #1 -: 22 юни 2021, 17:34 »
Не мога да повярвам, че точно ти си написала това, Бистра. Но ние сме имали и друг подобен разговор в друг сайт. И защо така обидно,  че и обидено? Тук не сме ли главно за забавление или...
Ей бога ми, ако ми се наложи да пиша само капещи от нега коментари,  едва ли ще издържа повече от ден. Апропо,  цитирай някоя шитня,  която да обира точките. Колкото до коментарните композиции,  лично на мен ми действат добре. И навън,  и вътре. Колкото пък да големите автори,  вярно е че са тръгнали от някъде, но никой на никого не пречи да опита.

Bistra_Stoimenova

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 28
Re: Равносметка
« Отговор #2 -: 22 юни 2021, 19:05 »
Написах ти как стоят нещата на лични и не, нищо не е ок.

Mazaco

 • Редовен посетител
 • **
 • Публикации: 19
Re: Равносметка
« Отговор #3 -: 22 юни 2021, 22:04 »
Нарцистичните личности изпитват постоянна нужда, чувството им за величие да бъде признато от околните. Те трябва непрестанно да се убеждават в своята изключителност, и ако не могат - страдат.
Бистре, извинявай, че съм толкова прям и те наричам нарцис - всички имаме нарцистични черти малко или много. Но и ти не ни си спестила разни обидни епитети, освен това нарциса е цвете, нали знаеш? Не ми се обиждай.

Bistra_Stoimenova

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 28
Re: Равносметка
« Отговор #4 -: 22 юни 2021, 22:10 »
Така ли, бе? Да не ти се сърдя, а?
От колко време си тук? 2 години с клизма?
Аз съм тук от 4. Какво разбираш ти, келешче нещастно? Нагло и гнусно, което си копира коментара след като беше изтрит и след като те блокирах като потребител? Защо, да питам аз, щото нещо ти е засегнато миниатюрното его и трябва да го доказваш ли? Какво имаш да делиш ТОЧНО ТИ с мен и какво ти провокира кретенските коментари, много ми е любопитно? Това е риторичен въпрос, не искам да чувам нищо от тебе никога никъде.

Много ми се искаше да съм ти изтрила коментара аз, ама не съм. А много ми се иска да изтрия мизерния ти профил от сайта завинаги. Жалко, че нямам тая възможност.
« Последна редакция: 22 юни 2021, 22:13 от Bistra_Stoimenova »

iren5

 • Луд форумджия
 • *****
 • Публикации: 245
Re: Равносметка
« Отговор #5 -: 23 юни 2021, 12:56 »
Някога, много отдавна, се регистрирах тук с идеята да намеря други шматки като мен, с които да се забавлявам. Търсех си читатели (и още си търся) исках да си сверя часовника. Сайтът беше първи резултат, голям, с много категории, стана ми интересно да опитам.А може би Чатка и Нетка са си намерили "своите шматки" и за това се забавляват. Ееее тяхната забава не е твоята, нормално - хората са различни.  Всеки Бистре си прави своите "равносметки" или поне изводи, които не се чувства длъжен да споделя в обществото "Откровения" . Има лично мнение за част от потребителите, поне за най-активните.  И не мислих да взимам отношение по темата. Едва ли можем да си кажем нещо ново. Пък и аз предпочитам публичните дискусии, пред тези на лични.
Но...
Не знам какво "делиш" с Mazaco. Не следя непрекъснато коментари, пък камо ли личните отношения в сайта, но тези обиди... ?  "келешче нещастно? Нагло и гнусно"  ...? "да изтрия мизерния ти профил" ... ?

Bistra_Stoimenova

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 28
Re: Равносметка
« Отговор #6 -: 23 юни 2021, 13:25 »
Той заслужава и много по-грозен език за написаното, повярвай ми. Но не там е въпросът. Малко е принципен, защото някои от нас имат чувство за справедливост, принципно.

След като нямаш какво да кажеш, защо си се изказала, че не ми стана ясно? Чудя се просто (иначе въпросът ми е силно риторичен).

Колкото до Чатка и Нетка - този сайт е пълен с такива образи.

silvina84

 • Глобален Модератор
 • Луд форумджия
 • *****
 • Публикации: 226
Re: Равносметка
« Отговор #7 -: 23 юни 2021, 17:26 »
Бистра, използваш грозни епитети, които не са съвместими с правилата на сайта. Търсиш внимание, това е ясно, но не са позволени личните обиди. Това не е начинът, за да имаш повече коментари и читатели.
Напълно съм съгласна с коментарите на Mazaco и на Ирен.

Bistra_Stoimenova

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 28
Re: Равносметка
« Отговор #8 -: 23 юни 2021, 18:31 »
Щом като някой има наглостта да ме нарече нарцис, от висотата на двойно по-малко време в същия този сайт, аз имам пълното право да използвам епитетите, които си е заслужил с коментара си. Коментарът му беше изтрит веднъж и той също толкова нагло го копира след това. Така че кой е почнал с личните обиди пръв, да попитам?

Щом като вие го подкрепяте и го защитавате, това само ме навежда на следната мисъл - вие сте същите като него. Това първо. Пет пари не давам за вашето мнение по темата (това второ).

Поредицата коментари тук обаче ме навежда на едно умозаключение - не ви изнася да видите истината, защото вероятно имате полза от статуквото. Затова и тази тема ви е трън в очите. Обаче знаете ли какво? Истината не е лицемерна. Не говори красиви думички. Покрай тази тема видях истинското лице на доста потребители. Толкова по-добре за мен.

Само да изясня, не търся читатели тук. Вече не. Търсех ги ПРЕДИ да напиша този текст. А той е именно това, което гласи заглавието му - равносметка за това колко лицемерен, посредствен и нагъл народ се мотае тук. И само да уточня, не аз съм нарцис да искам работите ми да получат вниманието, което заслужават. След като неща в пъти по-посредствени на хора, които са от много по-малко време тук го получават. Смятам това за елементарна презумпция. А не за някакви "претенции".

silvina84

 • Глобален Модератор
 • Луд форумджия
 • *****
 • Публикации: 226
Re: Равносметка
« Отговор #9 -: 23 юни 2021, 18:59 »
За обидите няма да има прошка, не е и имало през годините.
Много ми е странно, че вместо да се забавляваш, си запълваш времето с ядове в сайта. Всеки си харесва нещата, не си единствената пишеща добре в този сайт. Повече от десет години съм в сайта, имаше уникални автори, които бяха четени, въпреки че не коментираха.  И нямаха много коментари, но всеки ги знаеше, защото бяха добри. Изводът е един: Няма как да останеш незабелязан, когато си добър автор. :)

Bistra_Stoimenova

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 28
Re: Равносметка
« Отговор #10 -: 23 юни 2021, 19:04 »
Ами, моите 4 години тук ми доказаха противното.
И ако намекът е, че не съм достатъчно добра, за да ме забелязват (нали...), тук ще прихна да се смея, защото съм дяволски добра и го казвам като обективно мнение, на базата на сравнения с чуждите неща, а не за да се хваля, съжалявам, ама е така. Толкова добра, колкото и авторите, които имаш предвид (на някои от които съм фен и аз). И въпреки това, греда.

Може би примерът, който ми привеждаш е бил от друга епоха в сайта. В момента не е така. Изобщо.

silvina84

 • Глобален Модератор
 • Луд форумджия
 • *****
 • Публикации: 226
Re: Равносметка
« Отговор #11 -: 23 юни 2021, 19:10 »
Не харесвам хора, които се хвалят, има нещо притеснително в поведението им.

Спазвай правилата на сайта - без обиди!

Bistra_Stoimenova

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 28
Re: Равносметка
« Отговор #12 -: 23 юни 2021, 19:20 »
Няма нищо притеснително да знаеш колко струваш и да наричаш нещата с истинските им имена.

Ако това не ти харесва, ок, твоя си работа.

Спазвала съм правилата на сайта достатъчно. Това не ми донесе нищо. В момента пет пари не давам за въпросните правила и не съм направила нищо лошо. Ако на някого не му изнася, да трие, каквото реши, не ми пука грам вече.

 

: ??:??