Нещо за поета Ванилин Гавраилов

Автор Тема: Нещо за поета Ванилин Гавраилов  (Прочетена 172 пъти)

Bezzhichen

• Закоравял потребител
  • Публикации: 42
Драги приятели, нашият приятел от "Откровения", поетът Ванилин Гавраилов има текст, по който е създадена песента "Откакто се помня". За мен е много хубава песен с много хубав текст. Затова Ви известявам. Можете да я намерите в мрежата, ако напишете "Откакто те помня" и "Ванилин Гавраилов". Който си го спомня от " Откровения" ще разбере, че не говоря празни приказки. Малко трудно се намира. Може да търсите само по "Ванилин Гавраилов". Изпълнител на песента е Владимир Стоянов. Аз за първи път го чух.
Но очевидно не е оперният певец.

« Последна редакция: 23 Юли 2022, 17:56 от Bezzhichen »

iren5

• Форумен лъв
  • Публикации: 252
Re: Нещо за поета Ванилин Гавраилов
« Отговор #1 -: 23 Юли 2022, 18:13 »
https://www.youtube.com/watch?v=vmJh2JTLgR0- За тази песен ли става въпрос?
Сложих линк, защото трудно я намерих, но вероятно защото заглавиета е малко по-различно.
Откак се помня (т. Ванилин Гавраилов)
Благодаря!

Bezzhichen

• Закоравял потребител
« Отговор #2 -: 23 Юли 2022, 22:54 »
Да, точно за тази, Ирен. Говорих с Ванилин и той ми потвърди, че Владимир Стоянов е написал музика по този текст. И двамата - Владимир (не го познавам)  и Ванилин (приятели сме от деца) са членове на Съюза на българските писатели, а Ванилин дълго време беше и председател на Варненската секция. По текстове на Ванилин има и други песни, за което съм го крититувал, защото са чалга песни (Нончо Воденичаров и Поли Паскова) - не помня името, но поне две са чалгиите, а Ванилин е стойностен поет и не би следвало.да си дава текстовете за чалгии - но някои казват, че това е фолклор, не чалга. Може и така да е. Намерете ги, ако искате и преценете.
« Последна редакция: 23 Юли 2022, 22:57 от Bezzhichen »

Bezzhichen

• Закоравял потребител
« Отговор #3 -: 24 Юли 2022, 10:58 »
arksia,  той  е много известен български поет, много преди да са известни тези изпълнители, тъй че няма как те да повдигат известността му... поради несравнимо по-високото му ниво. Особено препоръчвам стиховете му (има ги свободно в мрежата), много от тях преведени и на други езици.
« Последна редакция: 24 Юли 2022, 11:00 от Bezzhichen »

: ??:??