Творци срещу Насилието "лицата на Неродените Пеперуди"

Автор Тема: Творци срещу Насилието "лицата на Неродените Пеперуди"  (Прочетена 63 пъти)

Мариела_Георгиева

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
Здравейте,

Каня ви да участвате в моята кампания срещу насилието. Ето и подробности за кампанията:

Казвам се Мариела Георгиева и съм бивш следовател от отдел "Домашно насилие" в щата Тексас. Върнах се в България преди близо година и в момента подготвям за печат книга посветена на хората, които под една или друга форма са се сблъскали с насилието, като в това число включвам и полицаите. По повод на наближаващия Интернационален ден за борба с насилието (25 Ноември), бих искала да обявя следната инициатива:

Приканвам всички творци – поети, романисти, майстори на късия разказ, художници, скулптори, певци, композитори, музиканти, журналисти (да, аз смятам, че истинските журналисти са също творци – и то творци, с може би най-тежката отговорност – те създават и рушат социални нагласи) – да се включат с една своя творба или просто с кратко видео, в което да изкажат гражданската си позиция по отношение на домашното насилие.
С тази кампания ми се иска да се започне един открит диалог по темата в публичното пространство, както и, дай Боже, да се съберат някакви средства да се подпомогнат Сдружение "Самаряни", гр. Стара Загора, и Фондация Мисия Криле, също в Стара Загора. Ще съм ви много благодарна ако се включите лично в инициативата, както и ако я разпространите сред ваши колеги и приятели. Моля, отговорете ми, дали сте заинтересуван и ще ви изпратя подробности за самата кампания. Благодаря ви за времето.

С уважение:
Мариела Георгиева

П.С. Ето съвсем примерни текстове за видеата. Ако сте автор, преди да завършите с ”Ние/Те имат глас. Ние/Те имат лице“, можете да представите творба на темата с няколко думи и да ми изпратите творбата, която ще постна заедно с вашето видео.
Казвам се... (име) и съм.... (професия)
Реших да участвам в кампанията „Лицата на неродените пеперуди“ защото вярвам, че признаването на един проблем е първата крачка към решаването му.
Аз давам моя глас за бегласните. За тези, загубили битката и за тези, които още се борят.
Да разчупим оковите на тишината заедно! Да спрем насилието! Ние/Те имат глас. Ние/Те имат лице
Аз давам своя глас, защото лицата на неродените пеперуди трябва да бъдат видени! Гласовете им чути!
Независимо, че говорим за насилието „под сурдинка“, то съществува. Отричането му или срама да говорим за него, само увеличават броя на хората, които губят битката. Нека им подадем ръка! Нека знаят, че не са сами! Ние/Те имат глас. Ние/Те имат лице
Благодаря много!
Това са линковете към личния ми Фейсбук профил и страница:

https://www.facebook.com/mariela.georgieva.92/

https://www.facebook.com/groups/1265666707521265

 

: ??:??