16 мар. 2019 г., 9:49

Претопени чувства 

576 4 9

© Мильо Велчев Все права защищены

Свързани произведения

Комментарии

Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
 • Синьо.цвете (Мая Нарлиева)
  Беше израз, с който изказах възторга си. Далеч съм от сравнения и измерване по скала. Съжалявам ако съм била разбрана погрешно.
 • Мильо (Мильо Велчев)
  Благодаря, Синьо цвете! Мисля, че дължа едно уточнение. Преди две години „Претопени чувства“ спечели споделено Първо място на един от най-силните Национални литературни конкурси – „Албена“. Веднага след това публикувах произведението в „Откровения“, но по обясними причини то остана без коментар. Подобно на „Токата и фуга в Ла минор“ , трябваше да измисля някаква хватка, с която да провокирам НВ Читателя. Мисля, че успях. За добро или зло обаче аудио-прочитът се оказа много пристрастяващ. Това е накратко причината да запиша тази звукова версия на „Претопени чувства“. В никакъв случай не искам да демонстрирам актьорско майсторство или да се съревновавам с когото и да било. Чувствата не могат да се мерят с хронометър.
 • Синьо.цвете (Мая Нарлиева)
  Евала!!!!
  Сложи маса актьори в малкото си джобче!
 • Мильо (Мильо Велчев)
  Благодаря на всички в „залата“ преди всичко за присъствието и, разбира се, за аплодисментите! Монологът на Противопехотната мина не е моят монолог. Аз не съм такъв човек. Мен Съдбата не можа да ме претопи. Успях да съхраня Вярата, Надеждата, Любовта, въпреки всички несгоди. Не искам да бъда седем херца вълна, да се взривявам… Тогава, защо го написах ли? Нима вие не познавате такива хора? Не ги ли срещате по улиците? Вижте им лицата – изкривени от омраза, чуйте им приказките… Стрелят, взривяват се, убиват… Не са се родили такива. Били са мандолина, саханче за милостиня, бригантина… Били са, но вече не са. „Претопиха ме!“ Кой ги е претопил? Как? Кога? Защо са го допуснали? Има ли изход? Имам своя отговор, но не искам да ви го натрапвам. Правя го по друг, по-деликатен начин
  Обичам ви! Бъдете здрави и се радвайте на живота!
 • Plevel (Силвия Илиева)
  Не знам какво да кажа, монолога е като изигран от актьор. Много талантлив при това. Аплодисменти и почитания!
 • Соларе (Румяна Друмева)
  Това е! Безплатен урок, по артистично майсторство! Слушам за .....найсти път. Салонът е на крака, а аплодисментите излизат извън него! Приеми ги, Мильо!
 • Соларе (Румяна Друмева)
  Превъзходно!!!!!!!!! Текст и артистично майсторство!!! Глас и Съдържание – Забележително!!!
  Благодаря за удоволствието, Мильо!!! Превъзходно е!!!
 • Ranrozar (Стойчо Станев)
  Изразителна дикция.
  Съдържание със силен подтекст.При толкова жестока обработка,рано или късно е естествено да се взривят чувствата!
 • admin (Георги Колев)
  Браво! Отдавна не е публикуван прочит на проза, а имах големи надежди за този раздел.

© 2003-2019, Георги Колев. Все права защищены. Произведения являются собственностью их авторов.