Хората отчаяни и бедни
искам аз да утеша,
злото, що им причинявате да чезне,
него искам аз да разруша.
За печалбата само мислите,
народа до кокал одрахте,
докога ще го потискате,
че не е добитък не разбрахте.
Не сте пример за морал,
душата на бедния изтерзахте.
Един живот той има сал,
за негова сметка успяхте.
И приживе съм в ада,
че съвестта терзае моето сърце
като гледам той как страда
и сълзи текат по неговото лице.
© Георги Все права защищены