28 июл. 2016 г., 21:27

Милувка 

  Поэзия » Любовная
889 0 1

Милувка


Да утолиш празнотата с милувка.
Полетяла от цвета на глухарче.
Изворът блести ли, блести.
В съня си слънцето се просълзи.


Вплетена в нишки две.
Изкоренява безжалостно бодлите.
Разлива миговете самота.
Тръпне в очакване на близостта.


Толкова студена, но и топла.
Крепи с ръцете си ръба.
Розата изживява свенлива свобода.
В потопа на свещена вода.

 

© Иван Чорлев Все права защищены

Произведението е включено в:
  1374 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Красиво и нежно като милувка! Дълбоко ме докосна?
    Поздрав и лека нощ!
Предложения
: ??:??