27 мая 2022 г., 16:48  

Непоетичен ден 

  Поэзия » Любовная
338 0 1

Купи хляб и картофи,
и някакъв плод ми купи.
Не искам влюбени строфи,
за този свят днес забрави.
Омръзна ми все да повтаряш
измислени, кухи слова.
И все от любов да изгаряш.
Не искам точно това.
Счупи тази стара китара.
Сълзите изтрий и млъкни.
Не ставай агнец на олтара.
Живей с мен, с мене бъди.

© Георги Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубаво е, когато има желание човек да бъде с някого, защото самотата убива живота! Хареса ми!
Предложения
: ??:??