Книгата на живота
На А.
Четох отдавна книга една
Пълна със мъдрост и всички тайни на света
Откривах в нея истини безброй
Коя от коя по-верни и падащи като летен порой.
Редовете поглъщах ден след ден
И мощ се вливаше все по-дълбоко в мен
Ставах все по-силен и все по-славен
Сякаш на боговете вселенски бях равен
Тогава, в един миг, почти необясним
Всичко забравих и всичко изчезна сякаш беше от дим
Това беше мига, в който те видях
И най-важната и силна истина прозрях
Че всичко има смисъл само и единствено когато
Даваме от нашата любов един към друг богато
Тогава магия се случва сякаш неземна
И едва след това цялата мъдрост става потребна
23.07.2023
© Владимир Велев Все права защищены