За да намериш за себе си късмета,
оглеждай се във всичко покрай теб.
Вдигай всички спуснати пердета,
вслушвай се във всеки чужд съвет.
Той може да се крие във морето
или в очите на разплакано дете.
Може и да бъде там, където,
някой този стих сега чете.
Може и да е толкова близо,
колкото не подозираш дори.
Може в теб да излиза и влиза,
докато не усетиш че отвътре гориш.
Но може и да бъде далече,
може дори от тебе да бяга.
Да се крие в малко човече,
което чака да бъде създадено.
Може и да бъде сред звездите
или в разбитото сърце на някое момиче.
Тогава просто заличи следите,
за да обичаш и бъдеш обичан.
© Малена All rights reserved.