Глаголът виси
сам в тъмнината
пълна с
категории
значения
като ядро сред
електронна буря
цяла вселена в
човешка глава
Ядро заобиколено
от чувства
и желания
потопено
в похотни
сияния
радост
и
тъга
ЧУДЕСА
Искам да
БЪДА...
Основа на
всичко
изговорено
повторено
прераждане
на минало
вече
настояще
там където
всичко тече
където смъртта
е не
без изречение
текстово поле
всевселенен
вакуум без
ум -
само уста
и речта
вали в
морфологичен
дъжд изречен
веднъж и
преди и
след и
НАС ни
няма
зло и
добро
ведно
там където
няма граници
друмища и
стени
безвременно
място и
време без
място
Глаголът виси
сам в тъмнината
пълна с категории
и значения
Дали е истина
или истина не е
само написаното
вън от човека ?
Ако кажеш
единственото
е ли е то или
не?
Но все пак боли
вътре дълбоко се
корени и
боли
боли
боли.
© Герхард Иванов All rights reserved.