В посечен вторник
и през рамо
рано
сутрин само
слушам грохота
на изтрезнял асфалт
и черни мисли,
изхвърчали
от хиляди
събудили се сутрин
рано
само (спомен)
нека бъде хубав
(може ли балони, пуканки и клоуни?)
Сънищата
имат смисъл
само за този
който сънува
стени
кестеняви
онези очи
и заучени фрази
(детето спуква балона и плаче)
Кръстословици предсказват есен
молекулна врява
детска песен
(мечтите спукани и изветрели)
линия
тротоари
шумът е весел
очите ми застиват
като скулптури
(всеки сън зависи от гледната точка)
денят ще бъде
кисел
В изгряло утро
и през рамо
шумът на хора
само
акварелни звуци
вчерашна умора
и мастило
с лицемерен цвят
ще ме дописват
чрез ръката му
ако поиска... да помогна
ще му нарисувам
(лято)
© Мирослава Грозданова All rights reserved.
"Кръстословици предсказват есен..."
и "акварелни звуци"
много готини попадения!
и не само цитатите, цялото