Feb 28, 2007, 1:24 PM

* * * 

  Poetry
544 0 0

Знаеш ли, странно защо,
но ми напомняш на тъжната пролет.
Рано дошла, неочаквана, отхвърлена и безпризорна.
Или на студената зима - очаквана, но нежелана.
Или на лятото отминало - обичано, но загубено.
Напомняш ми за самотните дървета,
за вълци единаци из гората.
Напомняш малко на луната шлейфа,
или звездния екран през лятото.
Приличаш леко и на славей,
излъган от ранната пролет.
Завърнал се и дълбоко разкаян, че
повярвал е на топлата нота.
И дъжд си.
Така приличаш ми на бистра капка, изгубена с плача.
И бисер росен си, пролетен, благоухан и красив.
Всичко за мен си - природата, може би най-красивия стих!

© ТтТтТтТтТ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??