Не съм роден да бъда просяк.
По дяволите норми и закони,
и милостинята, която уж ми носи
я миг любов, я топлина, я спомен.
Денят, забързано горещ за някого,
е като вечност в ледена вселена.
Животът, мътно, изветряло патоки,
остатък от ракията на времето.
© Найден Найденов All rights reserved.