Жената
която обичам
е просто жена,
не е само глътка вода
за пустинника.
Тя е оазиса.
жената
която обичам
е фитúл за светúлника.
Тя е,
която
като Изида подрежда звездите
и тях на легло ми постила.
Тя е,
която
зúда огнището на надеждите.
Тя не е само преждата,
тя е и плетката.
Тя е темėла на къщата
и живėца,
тя е тази,
която
разделя
на ембриона клетката.
Тя ражда икони
с младенеца,
с Него -
(наш`то синче)
лъчезарният
АНДИ.
Жената,
която обичам
е и мрежата
и неврона
на Храма,
и всичкостта.
Тя е,
тя е,
тя е...
Нима не ти казах,
че
жената ,
която обичам
е просто жена.
Аз казах !
© Ангел All rights reserved.
също ДИАНА се казва жената, по-горе, която е "просто жена"