Една любов, ако е истинска,
не може нищо да я победи -
ни времето, нито причини,
които умът ни може да роди.
Тя властва в нас като царица,
бележила отдавна следващия ход,
безмилостна, подобно жрица,
душата ни превърнала в свой роб.
Една любов, ако е истинска,
дарява ни света в две длани,
и побеждава всякакви различия,
прегради и закони, и забрани.
От нас изважда най-доброто,
с което сме родени в този свят -
да бъдем търпеливи и към злото,
и да прощаваме дори на враг.
Една любов, ако е истинска,
осмисля цял един живот.
В годините менят се и мечтите,
но нея пазим като благослов.
© АСИ All rights reserved.