ПЪРВИ ЮНИ -
ПРАЗНИК ЗА КОГО?
Седнали на счупената пейка,
а край тях дечица тичат,
"Ех, тежко ви детството като офейка"
мислят старците и се припичат.
Стари вече сме сега,
но това не пречи да мечтаем,
че отново сме деца
и със внучетата си играем.
Празник детски се задава,
Българчета или не,
всякое детенце заслужава
поздравление поне!
А отдавна сме без телефон и парно
и стомах присвива ни от глад,
но на внуците си ще е харно
днес поне да купим шоколад.
Ако всеки във ръце се вземе,
нещичко полезно да извърши,
ще дочака по-доброто време
и теглото му ще свърши!
© Цанка Митова All rights reserved.
Поздрави