Feb 9, 2007, 5:29 PM

100 на 60 

  Poetry
832 0 11

Стоя на този бряг, а ти отсреща...

Реката на живота между нас...

С ръце ти давам знак и викам нещо,

но вдигаш рамене? Оставаш пас...

И скръстила нозе за кратко, сядам,

да се изкашлям, дъх да събера...

Ръцете във фуния ги преправям...

Пътечка от сълза в косите спря...

Главата в коленете си опирам

и търся начин да ме чуеш ти...

Отделно всеки бряг на ум проклинам

и тази бездна, дето ни дели...

"Обичам те!" – току пред мен се чува.

Какво? И как? Да вярвам или не?

Наздравицата чашите целува

върху покривка – сто на шейсе...

© Гергана Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??