Омайна нощ от мирис на канела
и пушек от сандалово дърво,
една жена, косите си разплела
и нежна малка чаша със бордо...
Луната е огромна, но е блага
и дави се във радостни сълзи,
че някак сбрахме двата наши бряга
под тръпките на падащи звезди...
© Марин Ташков All rights reserved.