Защо си дереш гърлото, нацийо,
опиваш се от силата на думите.
До кога ще ни правят на глупаци?
До кога други ще са по-умните?
Голи и боси ще тръгнем по пътя към новото,
със демокрация, да ни е честита,
ще прегракнем от свобода на словото,
но поне ще се навикаме до насита.
© Надежда Ангелова All rights reserved.