Ако те преболедувам,
ще трябва да спра да пия,
да ям сладко късно вечер,
да плача на тъжни песни.
Няма да имам оправдание
да разказвам на приятелите си
едни и същи спомени;
да отказвам срещи;
да потъвам в мисли,
да ми писва от всичко...
* * *
Ако те преживея,
ще се призная за смъртна.
Не знам дали ще оцелея
и дали ще бъда себе си
без твоите белези.
© Мадлен Аспарухова All rights reserved.