Светъл празник топли нас -
празникът на солунските братя.
Чезнат студ и мраз,
нека тачим тази дата свята.
Че светите братя просветиха
дедите ни на език роден,
че мъдрост, път ни дариха,
че завещаха ни дух свободен.
И който за България милее,
който обича родния си край,
който има знание, ще успее,
затуй в сърцата ни е 24 май!
© Георги All rights reserved.