Бялото приканва
да бъде опетнено.
Като бяла роба
с капчиците кръв.
Като лист хартия,
чакащ буквите
да попият мастилото
- написано с
непокорна Кръв.
Като платното девствено,
което чака
своя усмирител.
Художникът със
свойта стръв -
да разбие чистотата,
която всеки се опитва
да докосне пръв.
Кървя...
© Зорница Аламанчева All rights reserved.