3ти МАРТ
Родино, пет века
в окови била,
пред подвига нека
сведем днес чела!
Кънти още боят
сред оня Балкан...
На Шипка героите
с Дядо Иван,
след кървави битки
и жертви безчет,
спасиха те, Майко,
от турския гнет.
Българийо, днеска
свободна си ти.
По нов път поела,
за всичко прости,
ала не забравяй
онез теглила!
Вам, славни герои,
поклон и хвала!
© Борко Бърборко All rights reserved.