Oct 29, 2024, 5:45 PM

300 000 палта 

  Poetry
76 1 2

300 000 ПАЛТА

 

... есента се случи гадна, в стъклената тишина

рано връз тревите падна – ледна, първата слана,

нощем спря и листопадът в моя сън да шумоли –

две Айшета на площада го насметоха с метли,

няма светли птичи химни – чайки кряскат на ята,

 

тръгнаха през Варна – зимни! – 300 000 палта,

мъкна кирилските букви и се питам – смешен луд,

пука ли ни, ако пукне в парка някой брат от студ? –

в шапки, кларкове и боти, в шала клюмнали уши,

просто зимата боботи – вече! – в нашите души.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Зимата е състояние на духа и съзнанието, както и лятото, а външните сезони идват и си отиват, и оставят своето очарование вътре в нас! Силно, кънтящо в тишината и красиво!
  • После иде пролет, Валюше, тогава ще е и светло, и хубаво.
Random works
: ??:??